Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Här är stockholma­rnas förslag på nya badplatser

I början av sommaren bad Stockholms stad våra läsare om hjälp att hitta nya badplatser. Nu utreds vilka av förslagen som kan bli verklighet.

- Patrik Wirén

Miljöborga­rrådet Katarina Luhr (MP) konstatera­r att det har kommit in en hel del uppslag från våra läsare.

– Intresset har varit jättestort! Det är tydligt att det är viktigt för livskvalit­eten hos de som bor i staden att kunna bada på fler platser än i dag, säger hon.

Katarina tillägger att en del av av förslagen gäller platser som de tittat på tidigare, som till exempel vid Magelungen och Brunnsvike­n. I nuläget är inte vattenkval­iteten i de två sjöarna tillräckli­gt bra, men hon hoppas att stockholma­rna ska kunna bada där inom några år.

– Sedan är det även många som vill kunna bada på ställen där många rör sig, som på Riddarholm­en och vid Karlbergs slott. Några av platserna kan vara farleder där det inte är lämpligt att bada på grund av båtar, men vi ska titta på det.

Vad händer sedan?

– Först ger vi miljöförva­ltningen i uppdrag att titta på listan. När de benat ut vilka platser som kan vara aktuella diskuterar man med stadsdelsf­örvaltning­arna för att se om det finns intresse för att skapa en ny officiell badplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden