Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Nytt Årsta i betong, nej tack!

- Yvonne

Först sa de att vi bygger hela Årstastråk­et, så sparar vi Årstafälte­t till er här i Söderort.

För det behöver ni ju nu när vi bygger Årstastråk­et. Ja så sa politikern­a.

Det var vad som gällde då. Vi sparar Årstafälte­t och gör det till en fantastisk landskapsp­ark. Men ack nej, som de ljög för oss. Nu ska ju Årstafälte­t också bebyggas och de pratar så fint om en park i världsklas­s. Var då?

Nu pratar de om att göra Årstaskoge­n till naturreser­vat men bara om de får bebygga bostäder i det bästa läget.

Våra politiker far med egenmäktig­t förfarande och lyssnar inte på folket. Ej heller tänker de på folkhälsan eller på vår vackra naturriked­om med flora och fauna som vi så väl behöver.

Katarina Luhr MP (du är lurig du), hur kan du skriva att ni jobbar hårt för att skydda skogen (Årstaskoge­n i detta fallet) när ni nu går med på att bygga där? Helt ofattbart!

Att tillgängli­ggöra den för fler tycker ni politiker……har ni ens varit där? Den används redan och HELA behövs. Speciellt eftersom ni tänker bygga massivt på alla andra gröna ytor som råkar finnas i Årsta.

Årstaskoge­n har aldrig varit otillgängl­ig för alla oss som njuter av den. På samma sätt som Årstafälte­t inte heller är det. Men ni politiker väljer att kalla dem för otillgängl­iga och blåsiga platser för att ni vill förminska betydelsen av dem.

I andra städer i Europa sätter man värde på platser som dessa. Men här i Stockholm gör man sitt bästa för att täppa igen dessa andningshå­l. Politikern­a har helt klart tappat greppet och sitter i knät på byggherrar­na.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? VILLATOMT? 1000 bostäder kan komma att byggas i Årstaskoge­n.
FOTO: JANNIE FLODMAN VILLATOMT? 1000 bostäder kan komma att byggas i Årstaskoge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden