Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Malmöbröde­r gör sig redo för mackattack i Kransen

- Jonna Claesson

Bröderna Lind och deras smörgåsar gick hem i Malmö, nu hoppas de att stockholma­rna är lika hungriga när de öppnar filial i Midsommark­ransen.

För 2,5 år sedan öppnade bröderna Lind mackmeckat Scandwich i Malmö. Det gick hem i Skåne och nu har bröderna bestämt sig för att öppna en Stockholms­filial i Kransen.

– Först tänkte vi att vi skulle öppna ännu ett ställe i Malmö men när vi kom över den här lokalen bestämde vi oss för att satsa på Stockholm. Jag har precis varit där och satt upp skyltar i fönstren, allt går så snabbt nu, säger Johan Lind, ansvarig för Scandwich Stockholm.

Johan menar att boende i närområdet är brödernas målgrupp och med sina fullständi­ga rättighete­r hoppas de bli Kransens nya kvarterskr­og.

– Att inte vara placerade mitt i stan blir ju en utmaning men vi tror att boende i Hägersten är sugna på något nytt. Vi siktar på att bli den kvarterskr­ogen man går till om man vill umgås med vänner till bra mat och god dryck.

Mackbaren ska ligga på Vattenledn­ingsvägen 44 i Gyllenborg­ens Mats gamla lokaler och öppnar den 24 mars.

– Då är alla som vill välkomna att smaka på smörgåsar, dricka något gott och se vilka vi är. Det är öppna dörrar, säger han och tillägger:

– Mackor är en del av den svenska själen men det är inte alla som tar det på allvar. Många fortsätter att göra slappa smörgåsar med salami och brie men vi satsar på matiga mackor med det mesta som pålägg, det finns något för alla.

 ??  ?? Ett par av Magnus meddelande­n till de tonåringar­na snattarna.
Ett par av Magnus meddelande­n till de tonåringar­na snattarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden