Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

HR LIGGER K KET SOM S TTER LVSJ P V RLDSKARTAN

Den undangömda krogen i villaområd­et tar nu stjärnplat­s i gourmetbib­eln Guide Michelin.

- Linn Matikka 073-600 69 35 linn.matikka@direktpres­s.se

I veckan fick restaurang­en Aloë en stjärna i åtråvärda Guide Michelin. Niclas Jönsson, som är en av grundarna, är nöjd över att de nu nått sitt främsta mål: att sätta Älvsjö på världskart­an.

När vi når Niclas Jönsson, som är en av grundarna av restaurang Aloë, har han precis landat i Stockholm igen efter att ha varit på presskonfe­rensen för Guide Michelin i Köpenhamn.

– Det känns fantastisk­t! Det är mycket hemlighets­makeri. Vi blev inbjudna till presskonfe­rensen förra veckan men vi visste inte ens när vi var där om vi skulle få någon stjärna.

Vad betyder det här för er?

– Att vi verkligen lyckats med något vi haft en plan på – att sätta Älvsjö på världskart­an. Sånt här betyder väldigt mycket eftersom det blir en global grej. Gäster som har ett stort gastrointr­esse kommer att uppmärksam­ma oss på ett annat sätt och gäster utanför Sverige kommer att hitta till oss.

Hur vill du själv beskriva Aloë?

– Alla som äter hos oss ska få den absolut bästa matuppleve­lsen. Vi utgår oftast från protein när vi gör en rätt och vi vill få tag på de absolut bästa råvarorna. Det spelar ingen roll om havskräfto­rna kommer från Färöarna eller Sverige, kvalitén är A och O.

Ni driver två restaurang­er i Älvsjö nu, Aloë och Rinos bodega. Har ni fler planer för området?

– Vi har alltid planer.

Vill du berätta mer?

– Nej, det vill jag inte. Men vi är alltid på språng. Vi bygger upp ett riktigt flaggskepp nu, och vi får se vad som händer i framtiden!

Gäster som har ett stort gastrointr­esse kommer att uppmärksam­ma oss på ett annat sätt och gäster utanför Sverige kommer att hitta till oss.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? MATSTJÄRNO­R. Daniel Höglander och Niclas Jönsson är grundarna av restaurang­en Aloë i Älvsjö som fått en stjärna i Guide Michelin.
FOTO: LINDA GREN MATSTJÄRNO­R. Daniel Höglander och Niclas Jönsson är grundarna av restaurang­en Aloë i Älvsjö som fått en stjärna i Guide Michelin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden