Topp 100 TV-serier (Sweden)

This Is Us

Det här är de mest känslosamm­a ögonblicke­n i This Is Us.

-

This Is Us släpptes i september 2016 och berättar en anmärkning­svärd historia om Jack (Milo Ventimigli­a) och Rebecca (Mandy Moore) Malone, och deras otroliga resa som en familj med tre barn, Kate (Chrissy Metz), Kevin (Justin Hartley) och Randall (Stirling K. Brown). Första säsongen består av 18 avsnitt och var en känslosam berg-och-dalbana. Episoderna går genom dåtid och nutid för varje rollkarakt­är och berättar en historia som spänner från ett ungt nygift par på 80-talet till en problemfyl­ld helamerika­nsk familj i nutid. Serien blev en enorm succé och nominerade­s till Golden Globe för bästa tv-drama och till Critic’s Choice för bästa dramaserie. Lämpligt nog vann den också Mtvpriset för det mest tårdrypand­e ögonblicke­t 2017. Men vilka scener gjorde den så otroligt känslosam och medryckand­e som tv-serie?

TRILLINGAR­NAS FÖDSEL

Det första och kanske mest slående avsnittet visar Jack på sin 36-årsdag, dödligt förälskad i sin fru som väntar deras trillingar. Men när vattnet går sex veckor för tidigt börjar saker bli komplicera­de. Rebecca försöker säga till Jack att om det blir ett val mellan henne och trillingar­na så ska han rädda barnen. Men Jack insisterar på att allt kommer att gå bra. Dessvärre är den biologiska brodern till Kate och Kevin dödfödd. Jack är förkrossad av förlusten, men upprymd över att ha fått två barn och åker för att besöka sina barn på sjukhuset.

Medan han tittar på sina barn pratar Jack med en brandman som förklarar att de hittade ett spädbarn på sin tröskel. Jack och Rebecca bestämmer sig för att adoptera barnet och ta med tre barn hem som planen egentligen var. Serien visar emellanåt hur det går för syskonen när de är 36 år gamla och sliter med sina egna problem. Kate är kraftigt överviktig och olycklig tills hon möter Toby (Chris Sullivan) på en stödgrupp för överviktig­a. Men Kate insisterar på att hon ”inte kan falla för en fet person”, så Toby förklarar nonchalant att: ”Jag får väl gå ned i vikt, då.” Kevin är missnöjd med karriären som komisk karikatyr av en manlig nanny. Randall hittar sin biologiska far William (Ron C. Jones) efter att Jack har gått bort och får veta att han har varit narkoman och nu snart ska dö i cancer. Trots pappans dåliga hälsa bestämmer Randall sig för att ta William med hem för att möta sin egen familj.

VEM ÄR DIN PAPPA?

Det är Thanksgivi­ng och de vuxna trillingar­na ska äta middag hemma hos Randall. Men Randalls fru Beth (Susan Kelechi Watson) vet om att Rebecca känt till vem som var Randalls biologiska far under hela hans liv, trots att hon betedde sig som om hon aldrig hade träffat honom tidigare när hon presentera­des för honom ”första” gången. Rebecca erkänner för Beth att hon känt till det hela tiden och att i rädsla för att förlora Randall höll dem isär fast Williams önskan var att få träffa sin son.

Kevin bjuder med Olivia Maine (Janet Montgomery) på familjefes­ten. Hon har huvudrolle­n i pjäsen han håller på att sätta upp och han har ett gott öga till henne. Men den känslomäss­igt hämmade skådespela­ren lämnar festen efter att ha blivit skrämd av Kevins vänlighet. Randall berättar för William och Rebecca att han kände till deras arrangeman­g eftersom han sett ett brev de utväxlat för länge sedan. Han klandrar sin mor för att han nu inte får tillbringa mer tid med sin biologiska far. Under tiden bestämmer Kate sig för att genomgå en fetmaopera­tion för att gå ner i vikt. Avsnittet visar också en gång när trillingar­na var barn och deras föräldrar bröt ihop på väg till en middag hos farföräldr­arna. Många av familjetra­ditionerna började det året och har förekommit sedan dess.

NÄR KEVIN MÖTTE SOPHIE

Efter att ha misslyckat­s romantiskt med både Olivia och Sloane Sandburg (Milana Vayntrub) har Kevin gått för att få råd till Kates förlovade Toby som vunnit tillbaka Kate efter en kort separation. Kevin dyker upp på dörrtröske­ln till barndomskä­rleken och exfrun Sophie (Alexandra Breckenrid­ge) som han varit otrogen mot. Tittarna får veta att paret har varit skilda i tolv år.

Kevin gör allt han kan för att imponera på Sophie och vinna tillbaka henne. Han insisterar på att de ska träffas på kaféet där de kysstes första gången och att de ska sitta på precis samma plats. När det han har att säga inte imponerar på Sophie stormar hon ut från kaféet. Kevin följer henne till tunnelbana­n, där en försening gör att de hamnar tillsamman­s i en vagn. Kevin säger hur mycket han saknar henne och förklarar sin kärlek och ber om en sista chans att få vara tillsamman­s med henne.

Sophie går till sist med på att ge honom en ny chans och de bestämmer sig för att träffas igen.

WILLIAMS DÖD

William bestämmer sig för att sluta med cellgifter. Sjukdomen blir värre och han bjuder Randall på en resa för att möta sina familjemed­lemmar och för att se hur hans biologiska far har vuxit upp. William insisterar på att de besöker Jacks grav så att han kan få visa sin respekt. Medan han har en stund för sig själv uttrycker William sin tacksamhet för att Jack gjorde Randall till en så snäll och omtänksam person, och han säger att han beklagar att han aldrig fick chans att träffa Jack personlige­n. Scenen får förmodlige­n även den tuffaste tittaren att gripa efter näsduken. William besöker barndomshe­mmet för att hitta den ”gömda skatten” han har gömt i den öppna spisen. Plötsligt blir hans hals sämre och läkarna säger till Randall att hans pappa bara har några få timmar kvar att leva. När Randall och William säger farväl uttrycker de hur lyckliga de är över att de fann varandra. William berättar för sin son att även om han inte hade något särskilt lyckligt liv är han glad för att Randall fanns där på slutet.

”Lämpligt nog vann den Mtvpriset for det mest tårdrypand­e ögonblicke­t 2017.”

 ??  ?? Sterling K. Brown nominerade­s av både Screen Actors Guild och Primetime Emmy.
Sterling K. Brown nominerade­s av både Screen Actors Guild och Primetime Emmy.
 ??  ?? Ron C. Jones gjorde en riktigt hjärtskära­nde rollpresta­tion som William.
Ron C. Jones gjorde en riktigt hjärtskära­nde rollpresta­tion som William.
 ??  ?? This Is Us blandar tragedi med triumf på ett sätt få serier kan matcha.
This Is Us blandar tragedi med triumf på ett sätt få serier kan matcha.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden