Ttela

Villa körde över IFK

Matchfakta

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Den 27 oktober kommer regerande svenska mästarna i Edsbyns IF till Arena Vänersborg för premiär i elitserien. Med träningsmö­tet mot Villa Lidköping som måttstock har tränaren Ari Holopainen & Co en hel del att skruva på fram till dess.

I en kvart var det tillknäppt och lite trevande, och en försäsongs­match utan den hetta som brukar prägla matcher mellan de här båda ärkerivale­rna.

Sen var det ungefär som vanligt och att Daniel Andersson slutat, och skyttekung­en David Karlsson vilades, var inget som märktes.

Och 4-0 i paus inte alls missvisand­e, sedan Villa väl spräckt nollan gled initiative­t allt mer över till hemmalaget, och mot detta hade Vänersborg egentligen bara en riktigt vass målchans.

Mikko Lukkarila fick läget men avslutet (mitt på Villa-målvakten Jon Karlsson) var inte alls i paritet med framspelni­ngen från Robin Öhrlund.

Så dags var ställninge­n 1-0, och Ifk-mål där hade möjligen gett matchen ett annat förlopp, men det är inte särskilt troligt.

Istället tre Villa-mål inom loppet av fem minuter i slutet av första halvlek.

IFK fick till ett tröstmål, Mathias Johansson på lagets sjätte hörna, men då hade Villa redan gått ifrån till 7-0 och det var sedan länge game over.

Plusvarian­ter, fanns det några sådana?

Jodå, det fanns en som stack ut i Villa Lidköping-ifk Vänersborg 8-1 (4-0) Målen: 1-0 (16) Tim Persson, 2-0 (37) Nikolai Jensen, 3-0 (41) Martin Karlsson, 4-0 (42) Jesper Eriksson, 5-0 (50) Johan Esplund, 6-0 (59) Nikolai Jensen, 7-0 (61) Christoffe­r Norin, 7-1 (80) Mathias Johansson, hörna, 8-1 (85) Joel Broberg.

Utvisninga­r, Villa: 1x10 min.

IFK: 2x10 min.

Hörnor: 8-6.

Domare: Niklas Skoog, Målilla.

Publik: 865.

Så spelade IFK: Martin Larsson – Robin Lundqvist, Richard Kamperinwa­llin, Mathias Johansson, Simon Blomqvist, Emil Viklund – Olle Berglund, Adam Herou Löf – Johan Koch, Joakim Hedqvist, Juho Liukkonen.

Avbytare: Dennis Nilsson (mv), Alexander Zitouni, Viktor Hjelm, Mikko Lukkarila, Robin Öhrlund. det för dagen vitklädda manskapet: Robin Öhrlund.

Om inte den grabben får sitt stora genombrott i vinter är det något som inte stämmer.

KIMMO KYLLÖNEN, NYE målvakten från Tellus, hade varit sjuk i veckan och därför kvar hemma i Vänersborg.

Det öppnade för Martin Larsson, förra säsongen i allsvenska­n med Blåsut, och på hans pluskonto kan vi bland annat sätta en straffrädd­ning (Petter Björling sköt) vid ställninge­n 1-0 till Villa.

Fotnot: IFK saknade även Robin Mohlén (inflammati­on i hälen) och Joakim ”Kimmen” Johansson. Mohlén kommer att vila hela helgen medan Johansson spelar dagens match mot Tillberga.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ?? Bild: JERRY KARLGREN ?? GENOMBROTT­SMAN. Robin Öhrlund var plusvarian­ten i ett IFK Vänersborg som i övrigt gjorde en slät figur i träningsmö­tet med Villa Lidköping.
Bild: JERRY KARLGREN GENOMBROTT­SMAN. Robin Öhrlund var plusvarian­ten i ett IFK Vänersborg som i övrigt gjorde en slät figur i träningsmö­tet med Villa Lidköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden