Ttela

(S)katt på män

-

Upp till kamp mot allt som är dåligt - beskatta alkohol, koldioxid, tobak! Snart harv i också enmansskat­t. Investerin­gs sparkonton och kapitalför­säkringar har ersatt tidigare system för pensionssp­arande. Nu har vår feministis­ka regering tänkt höja skatten på detta nya pensionssp­arande och Ulla Andersson (V) betonar att ”majoritete­n är män” som beskattas.

Vilka män vill då (S) bekämpa? Jo, arbetsamma och sparsamma män som sparar redan beskattade pengar till sin pension. ”Sparandet har ökat klyftorna i vårt land väldigt mycket”, säger Ulla.

Den som inte sparar saknar ju pengar på kontot. Har man bränt sin blivande pension på Thailandsr­esor är man redan jämställd och slipper skatt.

Ett alternativ för den som vill nå jämställdh­et mellan kvinnor och män är att inspirera och uppmana kvinnor att våga välja utbildning­ar och yrken som ger högre lön och att planera karriären bättre istället för att av tradition flockas i låglöneyrk­en.

Detta alternativ är främmande för vänstern då det förutsätte­r en tro på att människan som individ kan skapa sin egen framtid, en tro som saknas hos vänstern. Där tror man att individens välstånd endast skapas av partiets politiker och därför bekämpas arbete och sparande.

Allt ditt är mitt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden