Ttela

Vår tid är nu skild

TV: ”EN NJUTNING FÖR ALLA INBLANDADE”

-

Det är en av SVT:S största dramasatsn­ingar någonsin. Vår tid är nu skildrar det svenska samhället under 17 händelseri­ka år. – Det är kvalitet rakt igenom, säger Suzanne Reuter, som spelar en av huvudrolle­rna.

Det hela började med en idé från författare­n, och tidigare restaurang­arbetaren, Johan Rosenlind. Han ville se en tv-serie om efterkrigs­tidens Sverige som utgick från en restaurang i Stockholm.

– Det skulle handla om en familj som driver en stor restaurang. En restaurang är som ett samhälle i miniatyr, från diskare till de finaste fina. Det är rikt material att jobba med, säger han.

SVT nappade på idén. Manuset arbetades sedan fram av Rosenlind tillsamman­s med Malin Nevander och välmeriter­ade Ulf Kvensler:

– Det kändes väldigt roligt och utmanande. Dels för att det var epok och dels för att det är många karaktärer, det är en stor orkestreri­ng. Det handlar ju om en restaurang och en familj men den här restaurang­en är också en metafor för folkhemmet och Sveriges utveckling, säger Kvensler, som tidigare har skrivit manus till allt från Solsidan till Om Stig Petrés hemlighet.

FÖR OVANLIGHET­ENS SKULL gav SVT klartecken för två säsonger på en gång. De totalt 20 avsnitten, som utspelas mellan 1945 och 1962, har spelats in i ett svep under de senaste ett och ett halvt åren.

I rollerna syns såväl stjärnor som Suzanne Reuter, Peter Dalle och

 ??  ?? HUVUDFIGUR­ER. Suzanne Reuter och Hedda Stiernsted­t spelar mor och dotter i storsatsni­ngen Vår tid är nu.
HUVUDFIGUR­ER. Suzanne Reuter och Hedda Stiernsted­t spelar mor och dotter i storsatsni­ngen Vår tid är nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden