Ttela

Säker Gripen-vinst trots sjuk ”prins”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson var sjuk och fick se matchen från läktarplat­s, men det verkade inte påverka Gripens spelare alltför mycket. – Jag kanske borde hålla mig här uppe, säger Peter och skrattar efter 8-2-segern mot Kungälv.

Gripen hade med sig 5-2-segern över Kungälv på annandagen i bagaget när lagen drabbade samman på nytt fyra dagar senare.

TIDIGT I MATCHINLED­NINGEN syntes det också att man hade med sig självförtr­oendet från den tidigare matchen då man redan efter 20 sekunders spel skapade ett jätteläge som Linus Rönnqvist dock inte lyckades förvalta.

Rönnqvist skulle dock ta revansch bara minuten senare, när hans djupledsbo­ll fann Tony Eklind som utan problem lade in 1-0-målet.

DÄREFTER FÖLJDE EN svagare Gripen-period där gästerna tvingade Robin Eliasson i hemmamålet till flera fina parader, innan 19-årige Oscar Larsson gick på genombrott och blev fälld. Domaren blåste straff och Eklind visade ingen pardon när han förvaltade den på bästa sätt.

Under resten av halvleken visade Gripen varför de är ett topplag och Kungälv ett bottenlag. Två mål av Robin Karlsson, som nu har funnit nätmaskorn­a sju matcher i rad och ett mål av Niklas Holopainen samt en Kungälv-reducering däremellan innebar 5-1 i paus. Gripen-kungälv 8-2 (5-1) Målen: 1-0 (2) Tony Eklind, 2-0 (21) Tony Eklind, straff, 3-0 (25) Robin Karlsson, 3-1 (30) Mikael Lindberg, hörna, 4-1 (38) Niklas Holopainen, 5-1 (44) Robin Karlsson, 6-1 (64) Johan Grahn, 6-2 (71) Mikael Lindberg, 7-2 (83) Viktor Nordmark, hörna, 8-2 (91) Johan Grahn, hörna.

Utvisninga­r: Gripen: 1x10, Kungälv: 3x10.

Hörnor: 11-8.

Domare: Anders Berg.

Publik: 561.

– En bra genomförd halvlek av oss, löd Gripen-tränaren Peter Karlssons omdöme i paus. Karlsson insjuknade mellan Kungälvsma­tcherna och valde att se matchen från åskådarpla­ts.

– Det kan vara rätt bra att se någon match här uppe ibland. Man får en väldigt bra överblick över spelet och kan se detaljer som är svåra att se ifrån bänken.

SOM SÅ VANLIGT är när ett lag har dragit ifrån målmässigt redan i halvtid, så blev den andra halvleken väldigt avslagen. Kungälv försökte gå framåt utan större framgång samtidigt som Gripen mest spelade av matchen. Trots det prickade hemmalaget in tre mål efter paus,

– Vi blir lite för bekväma efter paus, men det är ganska naturligt när det redan står 5-1. Totalt sett anser jag att detta var en jättebra insats av oss, säger Peter Karlsson.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ÅSKÅDARE. Gripens tränare Peter Karlsson fick följa sitt lags 8-2-seger mot Kungälv från läktarplat­s.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ÅSKÅDARE. Gripens tränare Peter Karlsson fick följa sitt lags 8-2-seger mot Kungälv från läktarplat­s.