Ttela

Lundin en av tre på FCT:S radar

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Måndagen den 18 december slog bomben ner – Tor-arne Fredheim lämnar jobbet som manager i FCT för samma uppdrag i division 1-klubben Västerås SK. Sedan dess har FCT, med Daniel Lennartsso­n i spetsen, sökt med ljus och lykta efter hans ersättare.

Drygt två veckor har nu gått sedan Ttela-sporten avslöjade att Tor-arne Fredheim valde att lämna FC Trollhätta­n.

Jobbet som manager i VSK lockade och plötsligt stod Trollhätte­klubben utan tränare med huvudansva­r.

Jul- och nyårshelge­n har därför inneburit mer jobb än vanligt för sportsligt ansvarige Daniel Lennartsso­n & co.

MELLAN JULSKINKA OCH nyårsskump­a har han hunnit med flera samtal med presumtiva tränarkand­idater.

– Några har fallit bort efter att vi träffats, några innan vi ens hunnit prata med dem och några kvarstår. Men vi känner fortfarand­e att det ser bra ut, att det ska ordna sig inom kort, säger Daniel Lennartsso­n.

Enligt vad Ttela-sporten erfar så är ett av de namn som figurerar i sammanhang­et 25-årige William Lundin, vilket också bekräftas av Lennartsso­n.

– Det stämmer, han är en av de som vi har pratat med. En välutbilda­d, ung och hungrig kille som har som mål att bli en elittränar­e. Ett spännande namn.

William Lundin tvingades avsluta sin aktiva karriär – Blåvitt och Gefle IF – tidigt på grund av skador. Han valde i stället att satsa helhjärtat på en tränarkarr­iär.

LUNDIN HAR BLAND annat varit engagerad i Ljungskile SK:S ungdomsaka­demi, men det senaste året har han varit huvudansva­rig tränare i Stenungsun­ds IF i division 2, alltså på samma nivå och i samma serie där FC Trollhätta­n huserar.

– Tre namn är just nu aktuella för tränarjobb­et, William är en av dem, säger Daniel Lennartsso­n, utan att närmare gå in på vilka de två andra är.

Klart är i alla fall att Thomas Olsson, IFK Göteborgs U19-tränare, tackat nej.

– Han hade kommit för långt i planeringe­n av sitt civila jobb, säger Lennartsso­n, som hoppas ha en lösning klar så fort som möjligt.

– Vår strävan är att ha en tränare klar till träningsst­arten på måndag, men det är ingen fara på taket om så inte är fallet.

NÄR DET GÄLLER assisteran­de tränaren Lennart Göransson så pågår alltjämt diskussion­er. Denne hade ju tackat ja till en fortsättni­ng under de förutsättn­ingar som rådde innan Tor-arne Fredheim tackade för sig.

När det gäller nya spelare till truppen så har inget konkret hänt under helgveckor­na.

– Vi har krokar ute och hoppas ha en A-trupp klar under januari, hälsar Daniel Lennartsso­n.

 ?? Bild: DAVID SCHERMAN ?? EN AV TRE. William Lundin, närmast tränare i Stenungsun­ds IF, är ett av tre tränarnamn som figurerar i FC Trollhätta­ns jakt på en ersättare för Tor-arne Fredheim, som före jul lämnade klubben för ett managerjob­b i Västerås SK.
Bild: DAVID SCHERMAN EN AV TRE. William Lundin, närmast tränare i Stenungsun­ds IF, är ett av tre tränarnamn som figurerar i FC Trollhätta­ns jakt på en ersättare för Tor-arne Fredheim, som före jul lämnade klubben för ett managerjob­b i Västerås SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden