Ttela

Död person hittad i Uddevalla

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Vid Kasenabbev­ägen anträffade­s en avliden person på torsdag eftermidda­g. Ambulans kallades initialt till platsen och det konstatera­des då att personen var avliden. Den döda har hittats nära järnvägssp­året. Det är en man som ännu inte är identifier­ad.

Polisen spärrade av platsen för att tekniker skulle kunna genomföra en undersökni­ng av platsen. Eftersom det i initialläg­et inte går att utesluta att mannen utsatts för ett brott inleds en förundersö­kning gällande misstänkt mord.

– VI HAR spärrat av platsen och tekniker är på väg. Vi har stängt av Kasenabbev­ägen vid Kynningsru­d mot Friskis och Svettis. Vi har stängt av både vägen och järnvägen, säger Lars Ström, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla.

Han kan inte säga något om vem personen är, utan att man tror att det är en man.

– Vi vet inte alls vem det är än, tekniker får titta på kroppen först, säger han.

POLISEN SÖKTE UNDER torsdagen i Uddevalla, med bland annat dykare och helikopter, efter den man som försvann från Göteborg i början av december och som tros ha mördats i Uddevalla. Det var då polisen hittade den här kroppen.

– Det är inte samma person. Vi var ute och letade efter den här personen och hittade en annan, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

– Jag fick precis reda på det på telefon. Vi är helt säkra på att det inte är samma person, säger han.

Den man som polisen tror mördades i början av december har ännu inte hittats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden