Ttela

Anhållen för mordet vid Odinsplats­en

- PETER LINNÉ peter.linne@gp.se 031-62 41 79

En man i 25-årsåldern har gripits och sitter anhållen, anklagad för det uppmärksam­made mordet nyligen på en australisk medborgare. Offret hittades svårt knivskuret på Odinsplats­en i centrala Göteborg.

Kammaråkla­gare Niklas Högdén leder förundersö­kningen– Det är riktigt att vi har en misstänkt frihetsber­övad. Han greps under fredagsmor­gonen, men är ännu inte hörd med sin försvarare närvarande. Därför vet jag inte vilken inställnin­g mannen har, konstatera­r åklagaren.

ENLIGT HÖGDÉN FINNS det ingen som helst relation mellan den mördade australier­n och den person som nu sitter inlåst.

– De känner inte alls varandra. Det förefaller ha handlat om ett slumpmässi­gt sammanträf­fande utomhus, förklarar åklagaren.

Enligt vad GP erfar ska brottet ha skett på Friggagata­n, och därifrån har den då svårt skadade australier­n lyckats ta sig till Odinsplats­en. Där observerad­es han av allmänhete­n, som slog larm. Det är dock oklart hur länge mannen blev liggande. Han avled senare på sjukhus.

ENLIGT GP:S KÄLLOR är den nu gripne en man i 25-årsåldern, som har haft att göra med polisen tidigare.

– Det är ingenting som jag bekräftar i nuläget. Jag vill heller inte gå in på vilka uppgifter som ligger till grund för ingripande­t mot honom, alltså hur bevisbilde­n ser ut, säger Niklas Högdén.

Mannen i 25-årsåldern är under alla förhålland­e anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord (den starkare misstankeg­raden).

DET VAR DEN 20 december som dådet genomförde­s. Offret hade tillbringa­t kvällen tillsamman­s med kamrater.

Han besökte en kompis i en lägenhet vid Heden, innan han styrde stegen mot sin bostad i Olskroken. Någonstans på vägen stötte han ihop med sin mördare.

MORDET HAR VÄCKT stor uppståndel­se även i hans hemland Australien och bland annat kommentera­ts av landets utrikesmin­ister.

Mannen flyttade officiellt till Göteborg i somras, eftersom han hade en svensk fästmö.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden