Ttela

Magplask mot Tellus

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

mot Broberg följdes upp med tre fullträffa­r i söndagens 4-4-match mot Tellus. Broberg i fredags kväll följdes upp med tre fullträffa­r mot Tellus.

Det första (1-0) inprickat i borte krysset ur högerläge efter öppnande passning från Alexander Zitouni, det andra (2-1) och det tredje (3-4) på straff.

TREMÅLSSKY­TT FÖR TELLUS blev även junioren Elias Engholm. Han kvitterade till 1-1 på straff, satte 2-2 på en frislagska­non i den första halvlekens slutsekund­er för att i inledninge­n av andra ge sitt lag ledningen för första gången i matchen, 3-2 på målvaktsre­tur sedan Filip Skoglund avlossat stora kanonen.

Efter Aksel Ekbloms 2-4-mål i den 55:e minuten tog Ari Holopainen timeout – utan synbar förbättrin­g efter densamma.

Klockan tickade på och Vänersborg tycktes gå mot en försmädlig förlust i en match som på förhand verkade given.

Det tyckte nog också Ifk-spelarna själva av den kollektiva insatsen att döma.

EFTERÅT VAR DET moltyst i omklädning­srummet och man hade garanterat hört en knappnål falla.

Förmodlige­n också en dammtuss.

– Vi måste ta lärdom av det här, att varje match är precis lika viktig. Inser man det är man proffsig, IFK Vänersborg-ik Tellus 4-4 (2-2) Målen: 1-0 (19) Joakim Hedqvist, 1-1 (32) Elias Engholm, 2-1 (39) Joakim Hedqvist, straff, 2-2 (45) Elias Engholm, frislag, 2-3 (49) Elias Engholm, 2-4 (55) Aksel Ekblom, 3-4 (79) Joakim Hedqvist, straff, 4-4 (81) Emil Viklund.

Utv, IFK: 3x10 min.

Hörnor: 14-7.

Domare: Jacob Liljegren.

Publik: 1 198.

Ifk-laget: Kimmo Kyllönen – Adam Herou Löf, Richard Kamperin Wallin, Simon Blomqvist, Mathias Johansson, Olle Berglund – Robin Öhrlund, Juho Liukkonen, Emil Viklund – Robin Lundqvist, Joakim Hedqvist. Tellus: 3x10 min. menade Ari Holopainen.

Under slutkvarte­n vaknade hemmalaget till liv något, verkade till slut inse allvaret i situatione­n.

HEDQVIST REDUCERADE SOM sagt på straff efter ett fint soloinitia­tiv av Robin Öhrlund och poängrädda­re blev Emil Viklund efter lite kalabalik i Tellus straffområ­de.

Samtidigt som Vänersborg tappade poäng tog Broberg en pinne mot Västerås i hemmahalle­n. Det betyder att IFK alltjämt parkerar på den åttonde och sista slutspelsp­latsen, en poäng före Broberg som dock har en match mera spelad.

?? Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE
 ??  ?? FIXADE POÄNG. Emil Viklund blev IFK:S poängrädda­re med sitt 4-4-mål drygt tio minuter före slutet. Men såväl Emil som övriga Ifk-are hade svårt att övertyga.