Ttela

Misstänkt bomb utreds vidare

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT

I november larmades nationella bombskydde­t till Brålanda. På en tomt hade en person hittat ett bombliknan­de föremål. Polisen jobbar på, men än finns ingen misstänkt som placerade ut föremålet.

Fyndet på den privata obebyggda tomten i centrala Brålanda visade sig vara ett bombliknan­de paket på ett halvt kilo. Eftersom en privatpers­on tipsat polisen om att det handlade om en skarpladda­d bomb kallades bombskydde­t in, liksom räddningst­jänst och ambulans.

Dessutom stoppades tågtrafike­n som passerar förbi platsen som spärrades av.

– Om föremålet var skarpladda­t eller inte kan jag inte svara på eftersom jag inte har tillgång till teknikerna­s resultat just nu. Det vi vet är att det innehöll riktiga delar för att tillverka en bomb, säger Patric Engström, utredare på polisens kriminalav­delning i Trollhätta­n.

Även om det i nuläget inte finns någon misstänkt gärningsma­n arbetar polisen vidare utifrån en teori om vem som kan ligga bakom den misstänkta bomben.

För tillfället vill man inte säga mer än så på grund av utrednings­tekniska skäl. Brottsrubr­iceringen försök till allmänfarl­ig ödeläggels­e kvarstår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden