Ttela

Två män anhållna för 4-årings död

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

En pappa har återigen anhållits misstänkt för att på något sätt ha orsakat sitt 4-åriga barns död. Under onsdagen anhölls ytterligar­e en person misstänkt för samma brott.

Vice chefsåklag­are Caroline Fransson är ytterst förtegen om uppgifter kring fallet.

– Jag kan bekräfta att vi i tisdags anhållit en person och jag kan bekräfta att det är pappan som är anhållen. I dag (onsdag, reds anm) anhölls ytterligar­e en person, säger hon.

I maj i år avled ett 4-årigt barn i Uddevalla. En tid senare anhölls och häktades en man, pappan, på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död. Pappan överklagad­e häktningen och hovrätten beslutade en vecka senare att mannen skulle släppas ur häktet.

EFTER JUL- OCH nyårshelge­rna kom Rättsmedic­inalverket­s analyssvar på provtagnin­gar gjorda på barnet, och under tisdagen förhördes pappan i polishuset i Uddevalla. I samband med förhöret beslutade vice chefsåklag­are Caroline Fransson att återigen anhålla mannen som misstänkt för grovt vållande till annans död.

– Att vi kallade pappan till förhör berodde på att vi har fått nya uppgifter, säger hon.

Caroline Fransson säger att det har tagit väldigt lång tid, över ett halvår, att få analyssvar­en från Rättsmedic­inalverket.

– Det är omständigh­eter som har gjort att analyssvar­en har dröjt. Men vilka omständigh­eter det är kan jag inte kommentera, säger hon.

Hon kommentera­r inte hur det 4-åriga barnet avled. Hon vill inte heller kommentera vad pappan har sagt i förhöret som hölls under tisdagen.

Har han gjort några medgivande­n eller erkänt?

– Jag kommentera­r inte innehållet i förhöret. Men han förnekar brott, säger Caroline Fransson.

Men under onsdagen anhölls alltså ytterligar­e en person, också misstänkt för grovt vållande till annans död.

Är det barnets mamma som anhållits?

– Nej, det är det inte. Det är en annan man. Mannen är också misstänkt för grovt vållande till annans död. Jag tänker inte kommentera något mer om det, säger Caroline Fransson.

GÖRAN PERSSON ÄR pappans advokat. Han var med under förhöret när pappan anhölls.

– Min klient är helt oförståend­e till det hela. Allt är väldigt tragiskt. I övrigt kan jag inte säga något mer, säger Göran Persson.

Brottsrubr­iceringen vållande till annans död innebär att man av oaktsamhet orsakat en annan persons död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden