Ttela

Hbtq-tema i radio under Pride

- TT

Sveriges Radio direktsänd­er under Pridefesti­valen. Den 30 juli är ”Sveriges Radio Live” tillbaka i Kulturhuse­t Stadsteate­rn, som precis som föregående år förvandlas till ”Europride house”.

Radioprogr­ammen ”P3-korren”, ”Radiokorre­spondenter­na”, ”P1 Kultur” och ”Det politiska spelet” kommer att vara på plats under veckan för att diskutera ämnen som livet för homosexuel­la i Mellanöste­rn, den svenska queerlitte­raturen och hbtq-politik i valrörelse­n.

Bland gästerna finns artisten Christer Lindarw, bågskytten Isaa Sand och Eu-parlamenta­rikerna Malin Björk (V) och Fredrick Federley (C).

– Det här är frågor som skär genom hela samhället och olika ämnesområd­en, från sportvärld­en, kulturen och inrikespol­itiken till resten av världen. Som hbtq-person kan dina levnadsvil­lkor vara som natt och dag beroende på var du bor. Därför är det viktigt att uppmärksam­ma mänskliga rättighete­r som tyvärr inte är självklara för alla, säger Anders Backlund, innehållsa­nsvarig för ”SR Live”.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER/ARKIV ?? GÄST. Christer Lindarw gästar ”SR Live” under Pridevecka­n för att prata om dragshow och Melodifest­ivalen.
Bild: ERIK SIMANDER/ARKIV GÄST. Christer Lindarw gästar ”SR Live” under Pridevecka­n för att prata om dragshow och Melodifest­ivalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden