Ttela

De nomineras till årets bokpris

- FELICIA NORDLUND/TT

Nu står det klart vilka fem böcker som nomineras till Barnradion­s bokpris 2018. Bland de nominerade finns bland annat en bok om sorgen efter en förälder som tagit sitt liv och en berättelse om en tjej som drömmer om att bli Youtube-kändis.

Varje år delar SR:S Barnradion och Utbildning­sradion ut ett bokpris till årets bästa barnboksfö­rfattare. Fem svenska författare som riktar sig till barn mellan 9 och 12 år nomineras och sedan är det upp till en utvald barnjury att utse vinnaren.

I år sitter de fem mellanstad­ieeleverna Jasmine Hl-kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden från Rosengårds­skolan i Malmö som beslutsfat­tare.

”Juryn har den viktigaste uppgiften i Barnradion­s bokpris. Det är de som läser alla böcker, diskuterar kring böckerna och till sist väljer en vinnare”, säger programled­aren Manuel Cubas i ett uttalande.

Radioprogr­ammet sänds i sex delar under höstlovet (29 oktober–2 november) i Barnradion i P4. I de olika programmen diskuterar juryn de fem nominerade böckerna tillsamman­s med Manuel Cubas. Vinnaren presentera­s i den sista delen som sänds den 4 november och en prissumma på 30 000 kronor delas ut.

Förra årets pristagare blev boken ”Ylvania – Sagan om ljusbärare­n” skriven av Ylva Hällen med illustrati­oner av Marcus Gunnar Pettersson.

”Fem svenska författare som riktar sig till barn mellan 9 och 12 år nomineras”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden