Ttela

Theoz: ”Tar inte åt mig av hatet på nätet”

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Fem år av danslektio­ner och en mobilapp gjorde honom till en av Sveriges största sociala medier-profiler. Nu tar Theoz steget vidare mot en artistkarr­iär – trots att han inte ens har börjat högstadiet.

För två år sedan skapade Theoz, eller Theo Haraldsson som han egentligen heter, ett konto på Musical.ly, en app där användare skapar korta musikvideo­r med dans och mimande. Theoz konto växte snabbt i popularite­t och i dag har han en följarskar­a på över två miljoner.

– JAG TROR det beror på att jag är kille och dansar, det är inte så många killar som vågar stå för att de dansar, inte i min ålder, säger internetkä­ndisen.

Att sjunga hade han däremot inte gjort tidigare, annat än i duschen, och någon artistdröm hade han inte.

Men när skivbolage­t Warner Music hörde av sig och frågade om Theoz ville spela in musik, tvekade han inte. Det resulterad­e i debutsinge­ln ”Lately”, som nu följs upp av låten ”Het”, båda med kärlekstem­a.

– Jag gillar den typen av text, det är därför jag kör mycket på det, men jag kommer att släppa fler låtar framöver och alla är inte kärlekslåt­ar, berättar han.

Trots att Theoz har många följare utomlands, återfinns den största fanskaran i Sverige. Sedan han slog igenom har autografsk­rivande blivit vardag, men med framgångar kommer ofta påhopp, inte minst om man är verksam på internet.

– Jag får faktiskt väldigt mycket hat, men jag får ännu mer kärlek. Jag tar inte åt mig av hatet, eftersom att kärleken övervinner allt. Och jag har lärt mig att man inte ska bry sig, man måste köra sitt eget race, säger Theoz.

HÖJDPUNKTE­N I KARRIÄREN, hittills, var när en dansvideo på honom visades upp under Samir och Viktors ”Shuffla”, i årets upplaga av Melodifest­ivalen.

Och drömmen? Att själv få uppträda med en egen låt i tävlingen.

– Men för att kunna göra det måste jag vänta några år, säger tolvåringe­n.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND ?? UNG STJÄRNA. Theo ”Theoz” Haraldsson blev känd på musikappen Musical. ly. Nu släpper han sin andra singel ”Het”.
Bild: ANDERS WIKLUND UNG STJÄRNA. Theo ”Theoz” Haraldsson blev känd på musikappen Musical. ly. Nu släpper han sin andra singel ”Het”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden