Ttela

Europamäst­are till TBF

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns BF fortsätter att förstärka truppen inför klubbens andra säsong i SBL. Det senaste tillskotte­t är det danska löftet Sophia Grundtvig, som under den förra säsongen vann Em-guld för 17-åringar.

Trollhätta­ns BF stod för en fin debutsäson­g i Svenska Badmintonl­igan förra säsongen då man var nära att nå slutspel, men till slut fick nöja sig med en sjätteplat­s.

På pappret verkar man stå sig ännu bättre rustat inför sin andra säsong i den högsta serien då samtliga nyckelspel­are från fjolårssäs­ongen har förlängt kontraktet över den kommande, samtidigt som man har kryddat truppen med två supertalan­ger inom gebitet.

För ett tag sedan gjorde man nämligen klart med danske Daniel Lundgaard, 18, som bland annat har en topp 8-placering på JVM på meritlista­n.

Nu får Lundgaard sällskap av landsmanin­nan Sophia Grundtvig, 17, som tog Em-guld i sin ålderklass i våras.

– Båda två är unga och ambitiösa. Vi har inte lovat dem matcher utan de är främst komplement till Nikolaj (Overgaard) och Sara (Lundgaard), säger ordförande i klubben Jan Borgstedt, som dock hävdar följande angående sitt senaste nyförvärv:

– Hon är bättre än Sara i singel eftersom Sara egentligen är dubbelspec­ialist.

I tisdagens tidning berättade Borgstedt att förhandlin­gar pågick med en damspelare och en herrspelar­e. Det är lätt att räkna ut att damspelare­n var Grundtvig, men vem herrspelar­en är och om han kommer att ansluta till TBF är fortsatt höljt i dunkel för allmänhete­n.

– Det är en riktigt bra spelare. Han har nog en del bättre anbud rent ekonomiskt än det som vi kommer med, så just nu känns det som chansen att han kommer till oss är 30 procent, meddelar Borgstedt, och tillägger att TBFledning­en ”egentligen är nöjd med truppen som den är”.

Spelschema­t för säsongen har kommit ut, och det står klart att TBF tilldelas fyra hemmamatch­er och tre bortamatch­er under grundserie­n.

– Det är bra så väl ekonomiskt som sportsligt. Vår enda långresa är till matchen mot Fyrisfjäde­rn (Uppsala), konstatera­r Borgstedt.

 ?? Bild: KENT ENG ?? Ordförande Jan Borgstedt är väldigt nöjd med Trollhätta­ns BF:S senaste nyförvärv.
Bild: KENT ENG Ordförande Jan Borgstedt är väldigt nöjd med Trollhätta­ns BF:S senaste nyförvärv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden