Ttela

FCT avslutade våren med ny målkavalka­d

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

6-0 mot Vänersborg­s FK, 7-0 mot Vårgårda och så 9-0 mot Nordvärmla­nd FF. FC Trollhätta­n öser in mål hemma på Edsborg. – Alla ger hundra procent och viker inte ner sig, då är vi så här bra, säger Pelle Ödlund.

Det blev ingen rolig torsdagskv­äll för Nordvärmla­nd FF, men desto roligare för alla med Fctsympati­er. För precis som att ingen verkar veta hur de ska få stopp på svenska herrlandsl­aget just nu, drar FCT fram som ett ånglok i division 2 norra Götaland och inte ens Nordvärmla­nds stoppljusr­öda tröjor kunde hindra hemmalaget från att ösa in mål.

Dock måste vi erkänna att FCT inte visade upp något bländande spel i inledninge­n av match. Istället var det långsamt, stillaståe­nde och avvaktande.

MEN DET SPELADE föga roll, Nordvärmla­nd bjöd inte på något vidare motstånd och FCT fick lova att äga bollen mest hela tiden.

Och när hemmalaget sedan inledde målskyttet i den åttonde matchminut­en, genom lagets bäste målskytt Pelle Ödlund, var det hej då och god natt för gästerna.

Kvällens andra mål kom 20 minuter senare när Jonas Emanuelsso­n vann boll på mittplan och frispelade Marcus Knutsen som enkelt satte dit bollen bakom Johan Jakobsson i bortamålet. En skön revansch för Knutsen efter att han i förra matchen mot Nordvärmla­nd ådrog sig den ansiktsska­da som höll honom borta från spel en längre period.

KNUTSEN GJORDE ÄVEN 6-0målet, framspelad av Pelle Ödlund, innan han byttes ut till förmån för Arlind Beqiri, som efter sitt inhopp fastställd­e slutresult­atet till 9-0.

Men det hände först i andra halvlek. Innan dess hade FCT gjort både 3-0 (Pelle Ödlund) och 4-0 (Fredrik Sundström) innan halvtid.

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Pelle Ödlund satte sitt tredje mål för kvällen på returen efter en frispark av Fredrik Sundström.

Även Tommie Veljovic ville skriva in sig i målprotoko­llet den här kvällen och nickade dit 7-0 på hörna slagen av Johan Lundgren.

Fredrik Sundström följde sedan upp med 8-0, även det på nick, och underteckn­ad kunde inte låta bli att tycka att det var lite jobbigt å Nordvärmla­nds vägnar.

– Det är inte så mycket att säga. Vi gör en grym match och ett grymt lagarbete. Vi ger aldrig upp utan kör bara över dem, säger tremålssky­tten Pelle Ödlund och får medhåll från tränare William Lundin:

– Vi gör en bra insats som gör att det rinner väg till 9-0. Vi hade lite problem att få hål på dem i början, de spelade bra försvarssp­el och mer man mot man än vi trodde. Så det tog lite tid innan vi fick grepp om det, men sedan när vi gör 1-0 så spelar vi med sån fart att varje gång vi vinner bollen så bara kör vi.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÅLKUNG. Pelle Ödlund gjorde tre mål och blev utsedd till matchens lirare när FCT körde över Nordvärmla­nd hemma på Edsborg. Gratulerar gör Jonas Emanuelsso­n och Tommie Veljovic.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÅLKUNG. Pelle Ödlund gjorde tre mål och blev utsedd till matchens lirare när FCT körde över Nordvärmla­nd hemma på Edsborg. Gratulerar gör Jonas Emanuelsso­n och Tommie Veljovic.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SUCCÉ. William Lundin, som kom till FCT inför säsongen, har fått en riktig succéstart.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SUCCÉ. William Lundin, som kom till FCT inför säsongen, har fått en riktig succéstart.