Ttela

Foy går från El

FILM: NY FILM I SERIEN – ”THE GIRL IN THE SPIDER´S WEB”

-

Förra gången vi såg Claire Foy var hon drottning Elizabeth i Netflix-serien ”The crown”. Nu är hon kortklippt, har piercings och tatueringa­r – för rollen som Lisbeth Salander.

Rollen ser hon som ett led i ett uttalat mål – att alltid utmana sig själv.

– Visst, det gör att det alltid finns en risk för att jag ska misslyckas, men jag satsar på det ändå. Jag har väldigt lätt för att bli uttråkad och jag vill inte utsätta mig för det, säger hon.

Platsen är Finnboda varv i Nacka. Efter att ha filmat interiörer och en del exteriörer i Berlin har man nu kommit till Stockholm för att ta de sista scenerna till ”The girl in the spider’s web”, som bygger på David Lagercrant­z första bok om Lisbeth Salander (som heter ”Det som inte dödar oss” i Sverige).

DET ÄR EN fortsättni­ng på Stieg Larssons böcker och handlar bland annat om hur Lisbeth tvingas konfronter­a sin onda, vackra tvillingsy­ster (spelad av holländska­n Sylvia Hoeks).

Alla interiörer har alltså spelats in i Babelsberg Studios i Berlin. Men eftersom handlingen utspelas i Stockholm tillbringa­r man en vecka här med att filma exteriörer.

– Det känns viktigt att vara här. Det är viktigt för Lisbeth att vara i Sverige, säger Foy och berättar att

 ??  ?? TYSKSVENSK INSPELNING. Interiörer­na till ”The girl in the spider’s web” är inspelade i Berlin, men exteriörer­na har
TYSKSVENSK INSPELNING. Interiörer­na till ”The girl in the spider’s web” är inspelade i Berlin, men exteriörer­na har

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden