Skoftebyn är illa ute men kvar vid seger

Att slå serietrean Gauthiod blev en övermäktig uppgift för Skoftebyn. Nu kommer antagligen vinst i avslutning­en att krävas för att undvika kvalspel.

En rafflande sista omgång väntar i division 2 när fyra lag slåss om att undvika kvalplats. Skoftebyn får dock gälla som favorit till att klara kontraktet då man möter hopplösa jumbon FBK Karlstad i sista omgången.

Samtidigt gör det faktum att två av bottenkonk­urrenterna, IFK Uddevalla och Torslanda, möts i sista omgången att Skoftebyn vid alla möjliga scenarier håller sig kvar utan kval vid vinst.

– Vi har fortfarand­e en bra chans att lösa det. Kan vi inte åka och slå det lag som varit ute ur den här serien sedan första omgången så förtjänar vi nog inte att vara kvar i den här serien, konstatera­r tränare Jonas Björk.

SAMTIDIGT RISKERAR ”SKÔFTA” även att åka ur om man förlorar mot Karlstad samtidigt som Hisingsbac­ka, två poäng bakom, vinner mot Gauthiod.

Vann mot Gauthiod gjorde i alla fall inte Skoftebyn, detta trots att man gjorde en stark andra halvlek och skapade flera riktigt fina lägen.

Farligast var det när Krister Andersson nickade en hörna över ett i stort sett öppet mål, när Gustaf Rådström brände ett friläge, och när Connor Macmillan avslutade rakt på gästernas målvakt i kanonläge.

DESSFÖRINN­AN HADE DOCK Gauthiod tagit ledningen i en temposvag första halvlek. Målet var dock av högsta klass, då mittbacken Wiktor Wersén kombinerad­e fint med sina lagkamrate­r och avslutade med ett stenhårt skott i krysset.

– I den första halvleken kommer vi inte upp i press och agerar passivt i alla lägen. Efter paus ändrar vi till ett rakt 4-4-2 med hög press, säger Björk, vars formations­byte gav resultat.

Skoftebyn tryckte ner Gauthiod i stora perioder av den andra halvleken, men då man brände ovan nämnda målchanser kunde gästerna utöka till 2-0 och stänga matchen efter en vacker prestation av den inhoppande Vänersborg­ssonen Mohamed Abdu.

– Fotboll går ut på att göra mål, suckade Björk. Skoftebyn-gauthiod 0-2 (0-1) Målen: 0-1 (36) Wiktor Wersén, 0-2 (75) Mohamed Abdu.

Varningar, Skoftebyn: Martin Lundgren, Fredrik Larsson, Gustaf Rådström.

Varningar, Gauthiod: Erik Forsblad, Wiktor Wersén, Mohamed Abdu.

Domare: Alban Mustafa.