Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Sommarfina­len är avklarad och vi kan istället vända blickarna mot Åby och nästa storlopp.

På lördag är det nämligen dags för Åby Stora där ett verkligt getingbo har samlats.

Framförall­t ska det bli skoj att se Who’s Who utmana de mer etablerade långskubba­rna. Han är min favorit till segern men i samma andetag måste hästar som Cokstile, Handsome Brad och Moni Viking nämnas.

Struligt lopp

Själv var jag i helgen till Danmark. Jag startade Thunder Peak i Danskt Mästerskap och jag hade hoppades att han skulle greja en plats bland de tre. Tyvärr blev det dock ett lopp som inte alls passade oss med lågt tempo och snabb avslutning. Jag tyckte ändå att han fullföljde bra som femma. Visade bra form och jag ser fram emot nästa start som förmodlige­n blir i Tingsryd.

Vi har legat lite lågt med stallets hästar under sommaren. Men det börjar nu så smått att röra på sig. Henri Sisu i Jägersro på tisdag kan vara något för spelarna.

Onödiga resor

Både travtränar­e och hästägare måste med jämna mellanrum se över sina kostnader. Ofta frapperas man därför över så stora utlägg man åsamkas bara för att det inte finns passande lopp på hemmaplan. Vi kan ta min danmarksut­flykt till exempel. Jag var helt enkelt tvingad att åka dit för att det inte fanns lämpliga lopp på hemmaplan.

Fasta proppar

Vi tränare har diskuterat och kommit fram till att fasta propositio­ner, som det är exempelvis i treåringsl­oppen eller i V75, ger stora fördelar.

Dessutom ska det vara ett krav att alla hästar oavsett prissumma minst en gång i månaden ska ha möjlighet att starta på hemmaplan.

Som det är nu kan det gå månader eller ibland än mer innan en häst med lite högre prissumma har ett lopp. Så kan det väl ändå inte behöva vara. I lägre klasser är det hur gott om lopp som helst.

Tack och hej!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden