Mitt i Täby

De vet vad barnens lekfullhet handlar om

Barnens handelsbod i Viggbyholm har många stammisar – i alla åldrar. Vi lät ägarna, Lena Lindblom, och hennes syster Maria Gallén som är anställd i butiken, berätta om bemötande, slemmiga maskar och om att inte misstänkli­ggöra barn.

- Berättat för Hege Hellström

Lena: ”Jag startade affären 1996, så det är Täbys äldsta leksaksaff­är. Från början var det bara pedagogisk­a leksaker och trä, det var snyggt på hyllorna. Men sedan tyckte jag att det var lite tråkigt, leksaker är ju något lustfyllt, så nu finns allt från pruttlera till pedagogisk­a leksaker.” Maria: ”Det kan verka lite rörigt, men det finns en ordning i kaoset. Vi tar in sådant vi tycker är kul, och det finns en tanke bakom varenda produkt, även om det är en slemmig mask för tio kronor. Vi väljer med hjärtat.” Lena: ”Det är en väldigt trevlig stämning i butiken vilket beror på att vi har så otroligt trevliga kunder. Och alla som kommer hit vill ju göra någon glad”.

Maria: ”Vi driver den här butiken som vi tycker att en butik ska vara. Oavsett ålder ska man bli bemött på samma sätt. Många barn får göra sina första egna inköp här, föräldrarn­a vet att barnen inte blir lurade och att vi är engagerade. Och vi tittar inte på barn som om de skulle snatta, barn blir så misstänkli­ggjorda hela tiden.”

Maria: ”Vuxenkläde­r har funnits här hela tiden, men helt plötsligt började vi med klänningar, vi är kära i klänningar och kunderna tycker att det är fantastisk­t. Vi har mest två danska märken som har kläder som gör en glad.”

Lena: ”Om jag fick göra om det här med att starta butik skulle jag nog göra det igen. Men jag skulle nog tänka länge nu när jag vet hur mycket jobb det är. Det är sjukt roligt men det finns rätt mycket arbete som ska göras.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden