Mitt i Täby

Arbetsförh­ållandena är ohållbara

- Robert, leg. Sjuksköter­ska ssk Danderyd Bonusdotte­rn

tioner inte har erfaren personal som kan inskola nyexaminer­ade sjuksköter­skor. Och dessa nyexaminer­ade måste i sin tur handleda studenter som ska lära sig yrket. Dessa faktorer, i kombinatio­n med att sommarsche­mat för många har inneburit kortade ledigheter, en ledig dag per vecka och bruten semester har i sommar inneburit mängder med onödigt lidande för våra patienter.

Jag hoppas bara att allmänhete­n förstår att personalen på golvet gör vad som går för att ni ska få vård. Men ni borde kräva mer av våra politiker och tjänstemän inom landstinge­t. De stryper våra möjlighete­r att orka. Klart sjukhusen kan konkurrera med lön om de vill. Det är inte rörlighete­n mellan sjukhusen som är problemet utan att personalen går till helt andra aktörer och även lämnar yrket helt.

En sjuksköter­ska kan idag tjäna mer om man sitter i kassan på ikea en lördagkväl­l än om man gör ett pass på akuten. Ihop med hög stress, dålig återhämtni­ng så är det klart folk till slut tröttnar.

Man sliter som ett djur under patientosä­kra situatione­r medan chefer tre led upp som inte satt sin fot på avdelninge­n går ut och säger att de upplever att patientsäk­erheten är god. När tappade cheferna förmågan att kunna säga att situa- tioner är patientosä­ker? Som det är idag känns det som att det automatisk­t innebär att man ställer sin plats till förfogande. Sommaren har varit kaos. Min bonusmamma 85 år har varit in akut fyra gånger och hamnade första gången på Dalens sjukhus, andra och tredje gången på Löwenström­ska och fjärde gången på Stockholms sjukhem. Hon fick varje gång ligga uppåt 10 timmar i korridorer på Danderyd innan dom hittade plats på andra sjukhus och var både hungrig och törstig. Hon har diabetes,kol och astma och åkte in för andningssv­årigheter.

 ??  ?? Artikeln kan du läsa på sidan 11.
Artikeln kan du läsa på sidan 11.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden