Mitt i Vallentuna

Lokalt nätverk får pengar för nyanlända

-

Asylsökand­e som fyller 18 år hänvisas från Vallentuna kommun till ett av Migrations­verkets boenden. Detta trots att staten delar ut bidrag för att kommunen ska kunna underlätta för de unga att stanna här. Nätverket S.O.S., där bland andra Össeby församling ingår, har jobbat för att ungdomarna ska kunna stanna.

– Vi är glada över det förtroende kommunen visar S.O.S. och vår verksamhet frivilliga fadderhem, genom att bevilja oss delar av det statliga bidraget för att låta 18-åringar i asylproces­s stanna i kommunen, säger Josefin Wahlberg Vannérus som arbetar för Össeby församling.

Nu får S.O.S. 420 000 kronor för år 2018: pengar som ska underlätta för fadderfami­ljer och unga. Men kommunen behåller bidraget för år 2017, 840 000 kronor.

– Vi tolkar att kommunen behåller en del av bidraget som att de också kommer att arbeta för att skapa bra förutsättn­ingar för de ungdomar som nu får bo kvar i kommunen.

Sådana som du ger mig hopp om mänsklighe­ten!

Elionor Jåssis söker tacksam, via Facebook, den vänliga själ som lämnade in hennes tappade mobiltelef­on till Ica i Brottby i tisdags.

 ?? ARKIVFOTO: MAGNUS ARONSON ?? GLATT. Össeby församling och de andra i nätverket S.O.S har anledning att fira.
ARKIVFOTO: MAGNUS ARONSON GLATT. Össeby församling och de andra i nätverket S.O.S har anledning att fira.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden