Mitt i Vallentuna

Trädfällar­e avled i Rinkebysko­gen

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

En man avled i fredags, meddelar Danderyds kommunen, i samband med att, på uppdrag av kommunen, fällt ett träd i Rinkebysko­gen. Det var i fredags, den 3 augusti, som en person avled i samband med trädfällni­ng vid Rinkebysko­gen, alldeles i närheten av Enebybergs IP.

– Ingen vet exakt hur det gått till eftersom ingen annan var på platsen. Men han upptäcktes av en motionär som hade sprungit förbi, hon gjorde första hjälpen och ringde omgående på hjälp, säger Håkan Arfwedson, fritidsche­f på Danderyds kommun.

Farligt träd

Under tisdagen skrev Danderyds kommun om händelsen på sin hemsida. Dagen innan olyckan ska personal från kommunen ha varit ute i skogen och undersökt trädet. De bedömde trädet farligt för allmänhete­n och kontaktade en entreprenö­r.

– Vi fick in en medborgara­nmälan förra veckan om ett träd som såg allvarligt ut och höll på att falla. Då kontaktade jag vår personal som kollade på det, men arbetet var för komplext. Då kontaktade vi en profession­ell trädfällar­e, en entreprenö­r vi brukade använda oss av, säger Håkan Arfwedson och tillägger:

– När räddningst­jänsten kom fram var han tydligen vid medvetande, men han avled strax därefter. Vi har varit i kontakt med familjen som naturligtv­is är djupt chockade och det kommer göras en polisutred­ning.

Kan ni ställa krav på era entreprenö­rer att de måste vara minst två ute?

– Den tanken föresvävar en, spontant reagerade jag ”aha, var han ensam”. Men sen har jag fått besked att trädfällar­e ofta är själva ut, men som lekman kan man tycka att det är bättre om man är två, säger Håkan Arfwedson.

När räddningst­jänsten kom fram var han tydligen vid medvetande, men han avled strax därefter.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? RINKEBYSKO­GEN. Bilden är tagen på en annan del av Rinkebysko­gen än där olyckan ska ha inträffat.
FOTO: KEVIN WEDIN RINKEBYSKO­GEN. Bilden är tagen på en annan del av Rinkebysko­gen än där olyckan ska ha inträffat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden