Vår fantastiska planet

Föränderli­gt stamlandsk­ap

-

De stammar som lever runt kanjonen i dag omfamnar turismen.

Allt fler besökare upplever Grand Canyon under dagsturer dit de tar sig via Grand Canyon West från Las Vegas med flyg. Vissa besökare föredrar att köra längs den långa vägen som slingrar sig förbi Lake Mead och Hooverdamm­en – den blir alltmer oländig och består bland annat av en 2,2 mil lång grussträck­a. Grand Canyon West ligger omkring 40 mil från den huvudsakli­ga turistzone­n, South Rim vid Mather Point. Platsen ligger utanför naturparks­zonen och drivs av Hualapai-stammen (vilket betyder ”de höga tallarnas folk”). Hualapai-reservatet, vilket innehåller en landningsb­ana, Grand Canyon Skywalk och andra facilitete­r för turister, är strax under en miljon tunnland stort och grundades 1883. Stammen har för närvarande omkring 2 300 medlemmar.

 ??  ?? Oavsett om du kommer till Grand Canyon med flyg eller via någon av de dammiga småvägarna så är det en häpnadsväc­kande upplevelse.
Oavsett om du kommer till Grand Canyon med flyg eller via någon av de dammiga småvägarna så är det en häpnadsväc­kande upplevelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden