Veckans NU!

AVICIIS SISTA SVÅRA TID

Fredagen den 20 april kom beskedet som försatte hela Sverige och världen i kollektiv sorg: Ar tisten Tim ” Avicii” Bergling hade dött, endast 28 år gammal.

- AV: ERI KA S VENSSON, S AGA PETTERSSON FOTO: I BL

Avicii, som blev en av de absolut starkast lysande stjärnorna på edmhimlen i och med superhitta­r som ” Levels”, ” Wake me up”, Hey brother” och ” Without you”, hittades död i Omans huvudstad Muskat i april. Några dagar senare gick hans familj ut med ett uttalande om det plötsliga dödsfallet.

– Nu orkade han inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset. Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad, skrev de bland annat.

PLANERADE COMEBACK

Och maskineri är det minsta man kan kalla stjärnans tuffa livsstil för. I dokumentär­en ” Avicii: True stories” visas baksidan av stjärnans till synes glamourösa liv som världskänd dj, med fullspäcka­de och hektiska scheman, oförståend­e managers och sviktande hälsa. Det var det maskinerie­t som till sist fick stjärnan att ta avsked från turnerande­t 2016, vid endast 27 års ålder.

Men nya uppgifter säger att avskedet inte var menat att bli permanent. Enligt tyska tidningen Bild planerade Avicii att göra comeback med en världsturn­é under 2018. Det hela ska ha klargjorts i oktober förra året, men kort innan Bild skulle gå ut med nyheten i november lades det på is och månaden efter fick tidningen beskedet om att turnén var helt inställd. Enligt dem handlade beskedet om att Tim Bergling var rädd för att ” fastna i övermänskl­iga förväntnin­gar igen”.

SÖRJS VÄRLDEN ÖVER

Tim lämnade efter sig tjeckiska flickvänne­n Tereza Kacerova, och hennes son Luka. En vecka efter dödsfallet skrev Tereza ett öppet brev om saknaden efter pojkvännen på Facebook.

– Det går inte att förstå. Du är för ung och underbar och jag älskar dig för mycket. Jag var alltid väldigt bestämd med att hålla vår relation privat, men jag tänkte att, om jag ska dela det här med världen en dag, så kommer det att vara när jag väntar ditt barn. Men den planen gick förlorad. De sista orden som du någonsin sa till mig var ” jag älskar dig”. Och jag älskar dig… Jag älskar dig lika mycket som du älskar mexikansk Cola… Och ännu mer, skriver hon.

Även flera stora namn inom musikvärld­en har uttryckt sin sorg och saknad efter stjärnan, däribland Madonna, Rita Ora, Calvin Harris, David Guetta, Charlie Puth och Ellie Goulding.

Vila i frid, Tim.

 ??  ?? Musikhimle­n har fått en ny ängel: Svenska superstjär­nan Tim ” Avicii” Bergling blev bara 28 år. ” Dina sista ord var : ’ Jag älskar dig’” Tim lämnade efter sig flickvänne­n Tereza Kacerova och styvsonen Luka.
Musikhimle­n har fått en ny ängel: Svenska superstjär­nan Tim ” Avicii” Bergling blev bara 28 år. ” Dina sista ord var : ’ Jag älskar dig’” Tim lämnade efter sig flickvänne­n Tereza Kacerova och styvsonen Luka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden