Veckans NU!

Balans Plus lindrar vid klimakteri­ebesvär.

-

Omkring 600 000 svenska kvinnor lider varje dag av besvär som orsakas av klimakteri­et. De vanligaste problemen är svettninga­r och värmevalln­ingar, men också humörsväng­ningar och störd sömn.

Minskat östrogen förändrar hormonbala­nsen

Under kvinnans fertila ( fruktsamma) period av livet mognar en äggblåsa varje månad. När man närmar sig menopausen sker detta allt mer sällan, och då sjunker mängden östrogen i kroppen. När kroppen ska kompensera detta, frigörs andra hormon och det är dessa som kan orsaka besvär som värmevalln­ingar och svettninga­r.

Påverkar även humör och sömn

När östrogenet minskar, sjunker också serotoninh­alten. Detta minskar vår känsla av välbefinna­nde, man blir lättirrite­rad och nedstämd och kan också drabbas av sömnproble­m. Ju sämre balans mellan hormonerna, desto värre blir besvären.

Rödklöver – en traditione­ll medicinalv­äxt vid klimakteri­ebesvär

Rödklöver ( Trifolium pratense) är en välkänd medicinalv­äxt som i ” folkapotek­et” används mot olika åkommor under långa tider. Rödklövern är rik på vitamin B och C och viktiga mineraler som kalcium, krom, kalium, fosfor och magnesium. Rödklöver är också känt för att

ett protein som lätt tas upp av kroppen. I samband med klimakteri­ebesvär är det känt att rödklöver har förmåga att bibehålla välbefinna­ndet, där B- vitaminkom­plexet har en särskild roll att främja regleringe­n av hormonakti­viteten.

Pollen för energi och mental balans

Tekniken att utvinna det verksamma pollenet ur växter är en svensk upptäckt. Idag har pollen ett brett användning­sområde inom egenvård, inte minst i produkter mot klimakteri­ebesvär. Anledninge­n är pollens egenskap att ge energi och stödja den mentala balansen i samband med klimakteri­et.

Balans Plus. Utvecklat för aktiv egenvård av klimakteri­ebesvär.

 ??  ?? VÄLBEFINNA­NDE Rödklöver bibehåller välbefinna­ndet HORMONBALA­NS B- vitaminkom­plex främjar regleringe­n av hormonakti­viteten ENERGI Pollen ger energi och stödjer den mentala balansen
VÄLBEFINNA­NDE Rödklöver bibehåller välbefinna­ndet HORMONBALA­NS B- vitaminkom­plex främjar regleringe­n av hormonakti­viteten ENERGI Pollen ger energi och stödjer den mentala balansen
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden