Yrke, ålder, bakgrund, villa eller miljonprogram
och samtal människor emellan.
Karin Bruce är verksamhetsledare för LärOlika i Stockholm
Varför gör ni det här? – Det finns jättemycket mötesplatser för dem som är lika varandra, som har samma jobb och bakgrund. Och så få mötesplatser för dem som är olika varann, ändå lär jag mig mer av att möta den som är olika mig. Vad tittar ni på för att veta att människor är olika?
– Yrke, ålder, bakgrund, var man bor; i villa eller miljonprogram. Men det är inte lätt att skapa grupper, vissa står på kö och andra saknas. Det är svårast att hitta de som har kommit till Sverige i vuxen ålder och unga från miljonprogrammen.
– De som själva känner att de står utanför eller ovanför det etablerade samhället är svåra att nå, däremot har vi många deltagare som är i 30-40-årsåldern och som har bra karriärer i näringslivet.
Varför saknas det mötesplatser?
– Hela samhället är byggt på att du smalnar av dina nätverk och specialiserar dig, då tappar du de som är olika dig själv under resans gång.
Vad tycker du är bäst med LärOlika?
– Jag har sett möten som har påverkat människor djupt, jag har sett de som har fått jobb och de som har fått en bredare samhällsförståelse. Vi behöver alla komma in i det här samhället vi har i dag, oavsett vilken bakgrund vi har, för det är inte samma samhälle som vi växte upp i. Och så har jag lärt mig enormt mycket själv det senaste året, säger Karin Bruce.
”Vi behöver alla komma in i det här samhället vi har i dag, oavsett vilken bakgrund vi har, för det är inte samma samhälle som vi växte upp i. Karin Bruce.”
Ida Nilsing