Mitt i Kista

Dags att hjälpa flyktingar­na

Jag är en arg tonåring som är allt för frustrerad på oss i Sverige som inte hjälper de stackars flyktingar­na. Stackarna har flytt från deras hem och liv i Syrien till Europa och nu har de varken mat, vatten eller boende. Nu är det faktiskt dags för oss at

-

Enligt FN har alla rätt till att söka skydd och asyl i andra länder och få en rättssäker prövning av sina asylskäl. Just nu är det 10 miljoner människor som är på flykt i Syrien och fyra miljoner har flytt från Syrien till andra länder för att söka skydd. Av de fyra miljoner som flytt till andra länder är hälften barn som har blivit traumatise­rade på grund av det de varit med om. Dessutom har flera tusen dött under resan för att hitta skydd, speciellt små barn. Hur kan vi bara se på när människor dör en efter en för att hitta skydd, som de har rätt till att göra?! Hjälp de stackars flyktingar­na!

När dessa flyktingar kommer till Sverige behöver vi bygga fler anläggning­ar för dem, och det är en perfekt möjlighet för de arbetslösa att få tag på jobb. Man behöver inte ens utbildning för att kunna jobba på en anläggning, vilket gör att både ungdomar, studenter och arbetslösa får tag på jobb. Då kan vi gå från 10 procent arbetslösh­et till 0 procent, samtidigt som vi gör en god gärning, så hjälp de stackars flyktingar­na!

Många kanske tror att om vi låter mycket flyktingar komma till Sverige, kommer det bli mycket arbetslösh­et och att det kommer att vara fullt med flyktingar på gatorna. Det kommer bli mycket osäkrare för våra ungdomar, men om vi ger flyktingar­na möjlighete­r, så kanske de blir framtidens bästa läkare.

De kanske blir de framgångsr­ikaste vetenskaps­männen i historien. De flesta har redan utbildning från innan, det är bara språket de inte kan, så om vi hjälper de och ger de möjlighete­r och hopp, så kan jag garantera er att de lyckas. Så hjälp de stackars flyktingar­na!

Hur skulle du känna om du var i deras situation och inte fick komma in i ett land och söka skydd? Hur skulle

Hur skulle du känna om du var tvungen att lämna hela din familj i ditt hemland och fly med din lilla son?

du känna om du var tvungen att lämna hela din familj i ditt hemland och fly med din lilla son? Hur skulle du känna om din lilla son sedan dog under flykten? Och så får du inte heller komma in i ett land, efter att gått flera, flera mil utan varken mat, boende eller dryck? Så vad är vi för medmännisk­or om vi bara sitter och tittar på när allt detta händer?! Skärp er och låt oss hjälpa de stackars flyktingar­na!

En frustrerad tonåring

 ?? FOTO: COULORBOX ?? SYRIEN. Miljontals människor är flykt från det krigsdrabb­ade landet.
FOTO: COULORBOX SYRIEN. Miljontals människor är flykt från det krigsdrabb­ade landet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden