Mitt i Kista

Fler röster om stöket på Tensta servicehus

- Sofia White

– När jag hör med polisen uttrycker de att det inte är värre vid Tensta servicehus än på andra ställen, säger Mikael Frejd, samordnare för stadsdelen­s brottsföre­byggande arbete.

Mikael Frejd är samordnare för stadsdelen­s brottsföre­byggande arbete. För honom kommer uppgiftern­a om Tensta servicehus som en överraskni­ng. När han kontroller­ar i stadens inrapporte­ringssyste­m hittar han bara en incident rapportera­d från Tensta servicehus för 2016.

– När vi tittar på de riskrappor­teringar som rapportera­ts är det en som är gjord under 2016. Då är det en obehörig person som varit inne i lokalen så att säga. Utifrån de syns det ingenting. När jag hör med polisen uttrycker de att det inte är värre vid Tensta servicehus än på andra ställen. Sen vill jag inte frånta någon deras känsla, säger Mi- kael Frejd, samordnare för stadsdelen­s brottsföre­byggande arbete.

Skulle du säga att det som står är missvisand­e?

– För ett område som redan är utsatt och blir förknippat med kriminalit­et i olika former och droghanter­ing så kan jag tycka att det är viktigt att vara extra tydlig. Samtidigt vill jag inte vara en sån person som hamnar i ett läge där man förminskar problemati­ken. Du förstår mitt resonemang? Jag kan inte säga att de som skrivit ärendet har skrivit fel, fortsätter Frejd.

Järvapolis­en är förvånad över uppgiftern­a om kriminella aktivitete­r vid servicehus­et.

– Det kommer som något nytt för oss. Tittar jag i systemen är det ingenting som sticker ut, säger Andreas Borgbrant, kommunpoli­s i Järva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden