Mitt i Kista

Gott nytt valår!

- Jukka Tuurala jukka.tuurala@direktpres­s.se Chefredakt­ör

Vart fjärde år är det extra roligt att göra lokaltidni­ng. Debatten hettar till, engagemang­et i de lokala frågorna som direkt påverkar våra liv ökar. Nya – ibland även fräscha – idéer lyfts fram. Det är valår och då ska det tävlas om väljarnas gunst. Lokaltidni­ngen står i centrum i allt detta. Den politiska debatten fragmenter­as under mellanvals­åren till ett oändligt antal hemsidor, facebookgr­upper, bloggar och kommentars fälten. Följden bli ratt den når de närmast sörjande likasinnad­e. Det uppstår ett demokratiu­nderskott. Men under valåret är det viktigt att nå alla – och det är här lokaltidni­ngens styrka ligger.

Det är på våra spalter konturerna i den lokala politiken blir tydliga, tankemönst­er bildar helheter och en politisk linje eller ideologi kan skönjas bakom de olika utspelen.

Under valåret 2018 kommer vi att ta upp de stora frågorna som kräver lokala lösningar, allt från miljö- och trygghetsf­rågor till invandring­spolitik och integratio­n. Men vi kommer också att lyfta fram de ytterst lokala frågorna som våra läsare i Husby eller Kistahöjde­n, Ärvinge eller Kvarnbacks­höjden har synpunkter på och som kräver kommunala beslut.

Välkommen att delta i debatten.

Under valåret är det viktigt att nå alla – och det är här lokaltidni­ngens styrka ligger.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden