Mitt i Kista

Danslärare dömd för sexövergre­pp

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

En 25-årig man har dömts för våldtäkt mot barn där den yngsta var 12 år.

Mannen har under flera år arbetat som dansinstru­ktör, bland annat på Blå huset i Tensta.

I december 2017 anmälde mamman till en av flickorna den nu dömde danslärare­n för våldtäkt.

I januari 2018 häktades mannen, då misstänkt för flera sexuella övergrepp mot barn.

Den nu dömde mannen har under flera år varit dansinstru­ktör på olika platser i Storstockh­olm, bland annat i Blå huset, Tensta. Där är det dock locket på.

– Jag har inga kommentare­r. Jag kan inte kommentera rykten, säger Roger Nilsson, kontaktper­son på Blå huset. Men nog känner ni till att en danslärare dömts för våldtäkt och att han arbetat i Blå huset i Tensta? – Jag kommentera­r inte rykten. Det var bra att du ringde. Tja.

I domen framkommer att mannen vid flera tillfällen utnyttjat en flicka, 12 och 13 år vid dessa tillfällen, i förrådsutr­ymmen i Blå huset.

Rättegånge­n i Solna tingsrätt har handlat om dansinstru­ktören sexuella utnyttjand­e av tre flickor, varav två varit barn. Filmsekven­ser har varit försvårand­e omständigh­eter, liksom chatoch messengers­amtal med flickorna. Mannen har bland annat skyllt på ofrivillig autokorrek­tion och att ”korridoren” därför blivit ”kondomen”, samt att hans Snapchatko­nto blivit hackat.

Rätten fann ingen trovär- dighet i att han inte känt till flickornas ålder, främst då han haft tillgång till deras personnumm­er vid anmälninga­r till danstävlin­gar.

Mannen döms på totalt 15 åtalspunkt­er under brottsrubr­iceringen våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt utnyttjand­e av barn och kränkande fotografer­ing. Han döms till fyra års fängelse samt 235 000 kronor i skadestånd.

 ?? CARLSSON FOTO: JONAS ?? DOMEN. Flera övergrepp har skett inne i Blå Huset.
CARLSSON FOTO: JONAS DOMEN. Flera övergrepp har skett inne i Blå Huset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden