Mitt i Solna

Ett löfte som går att hålla

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se Reporter

Nytt år, nya tag! Så klyschigt det bara kan bli, men man får känslan av att ett årsskifte ger oss en ny möjlighet att lyckas med allt det vi planerade för det gångna året – men inte gjorde. Det tycks inte spela någon roll hur många gånger vi misslyckat­s, för ”det här året kommer att bli annorlunda”. Med lite champagne i bröstet känns det ännu mer sannolikt att det faktiskt kommer att bli det.

Det är så gammalt. Det är väl klart att vi allihopa vill att allt ska bli bättre – varje dag?

Istället för ett löfte upprättade jag förra året ett kontrakt med en kompis. Med signatur och allt. Vi skrev en lista på vad vi ville lägga mindre tid på under 2017 och vad vi skulle prioritera mer. Övertidsti­mmarna skulle bli färre liksom fullsmocka­de kalenderda­gar flera veckor i förväg. Detta till förmån för sådant vi faktiskt behövde göra mer av.

Så istället för att lova något vi visste skulle brytas innan februari skulle vi uppmuntra varandra att prioritera som vi egentligen ville under det kommande året. För det finns ingen vits med att häva ur sig att man ska börja springa om det aldrig kommer hända. Det går lätt från beslutsamh­et till 2018 års dåliga samvete.

Men att smyga in mer av sådant vi mår bra av i livet vi redan lever – det kan vi nog alla behöva. Ska jag lova något inför 2018 blir det därför på det temat. Baka fantastisk­t goda bakverk oftare och ta mig tid att träna de där långa passen jag älskar men sällan hinner med eftersom jag bokat in nio andra saker den dagen. Och ta mig mer tid att bara sitta ner och inte göra något vettigt alls.

Gott nytt år!

Jag ska sitta ner och inte göra något vettigt alls.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden