Mitt i Solna

Året som gick

-

Nytt år – och dags att sammanfatt­a det gamla. Vid den här tiden brukar alla medier av tradition utnämna en rad ”segrare” i olika kategorier. Självklart helt ovetenskap­ligt och inte alltid med fast förankring i verklighet­en. Här är Vi i Solnas subjektiva lista: Årets segrare: Ungdomarna i Bagartorp som stoppade flytten av fritidsgår­den Torpet till Järvastade­n. De boende på Fogdevrete­n som fick landstings­politikern­a att tänka om och slapp tunnelbana­ns ventilatio­nsrör under balkongern­a. Föräldrarn­a till barnen i Bergshamra­skolan där RWS-koncernen backade ur efter protester och skolan blev kvar i kommunal regi.

Årets skandal: Utan tvekan förvaltnin­gschefen Ann Rönnbergs sorti. Rönnberg fick lämna med omedelbar verkan sedan det uppdagats att hon hade anställt sin man.

Årets långbänk (och nästa års?): Rödingarna. Återkomman­de punkt på fullmäktig­es ärendelist­a, men de gamla arbetsbost­äderna står där de står och förfaller vid Ulriksdals golfbana.

Årets omröstning: Bergshamra­partiets Göran Thingwall gick emot sin egen partistyre­lse och avgjorde omröstning­en om gränsdragn­ingen för reservatet vid Råstasjön.

Årets flopp: Utan tvekan skip stop. Nya citybanan skulle förbättra pendeltraf­iken. I stället blev det tvärtom och alla skyllde på alla.

Redaktione­n ser fram emot valåret 2018 och nya spännande kategorier.

Årets flopp: Utan tvekan skip stop.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden