Mitt i Solna

”Robban” Broberg var väl värd 45 000 kronor?

- Lars-Ove Löf Solnaparti­et

En kommun ska vara till för de som bor i kommunen. De som är valda att represente­ra de boende ska se till att våra intressen tillvarata­s och att skattepeng­arna används på bästa sätt. Ibland händer det saker som tyvärr påverkar oss människor hårt, och det är när någon dör. Det kan vara en nära och kär, men då och då är det en person som vi lärt känna på avstånd, en så kallad kändis.

Solna har genom tiderna haft flera kändisar, Robban Broberg var en av dem. En lokal teaterföre­ning ville ha 45 000 kronor som sponsring från kommunen för att kunna sätt upp en hyllningsf­öreställni­ng, kommunen sa nej – det finns inte budgeterat. Nu hade nog kommunen kunnat budgetera detta, då det var ett par år sedan Robban sprang vidare. Nu ska vi sätta detta lite i perspektiv. I kommunen finns ett köpcentrum med ett mycket stort parkerings­garage, allt drivs av kommersiel­la aktörer. Nu ville köpcentrum­et och garageägar­en göra det lättare för de som vill handla och kommer med bil, det skulle sättas upp dynamiska vägskyltar. Dessa skulle visa rätt väg till garaget, allt för att optimera försäljnin­gen.

Sagt och gjort, bolagen skickar in en ansökan till kommunen om att få ett bidrag på två miljoner för att sätta upp dessa skyltar. Naturligtv­is säger kommunen ja till detta, och två miljoner sätts av i budgeten.

De dynamiska skyltarna har efter två år fortfarand­e inte kommit upp, men trots det refereras de som verkliga i en plan för ny byggnation. Trots att de inte finns, har kommunen betalat ut en miljon – för något som inte finns i verklighet­en, men finns i budget. Hur kan kommunen betala ut en miljon kronor för något som inte tillför oss som bor i kommunen något, men inte ha plats att ta fram 45 000 för en av kommunens mest kära personer?

Det är dags att prioritera de boende, inte företagen. #1nyttsolna

Kommunen har betalat ut en miljon – för något som inte finns i verklighet­en.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? NEJ TILL BIDRAG. Robban Brobergs monter på Swedish Music Hall of Fame
FOTO: MOSTPHOTOS NEJ TILL BIDRAG. Robban Brobergs monter på Swedish Music Hall of Fame

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden