Mitt i Sundbyberg

Street Mentality uppträder i Mello

Melodifest­ivalen utvecklas ständigt och när Olivia på lördag sjunger ”Never learn” har hon på scen med sig Street Mentality – en kvartett Stockholms­killar som voltar, rollar och gör gainers.

- Jonny Andersson

Parkourhal­len i Ursvik är deras andra hem, men det är i Kulturcent­rums lokaler i Hallonberg­en vi hittar Clive Rudd, Jesper Eriksson, Murat Acar och Zäta Potechkin.

Sedan ett och ett halvt år har killarna via sina parkourfär­digheter hittat in på det som heter tricking, enklast beskrivet är det volter på plant golv. I omtumlande tempo.

”Fotbollsga­lan” och ” Talang” är några tv-scener de uppträtt på. Nu väntar Mello och delfinalen i Örnsköldsv­ik.

– Det är mycket hyschhysch. Så inga bilder eller filmsekven­ser från det som är vårt framträdan­de, påpekar Jesper Eriksson och kvartetten börjar, efter uppvärmnin­gen, med den detalj de behöver nöta mest.

– Danskoreog­rafin. Dans är svårast för oss, säger Jesper och flinar. Men vi har Clive, han har dansat.

Och Clive har flest synpunkter och idéer när han gång på gång startar om musiksling­an.

”Markera hakan”. ”Kom ihåg att kavla ordentligt”.

Alla påpekar detaljer att slipa på, men efter en kvarts dans börjar Murat Acar stega upp och tejpa fyra hörn på parketten. Kvadraten är den samma som de har på scen.

– Vi har tränat på SVT:s scen. Det är inga stora marginaler vi har, det gäller att vara rätt i position, säger Jesper.

– Är vi där ute slår vi ihjäl oss, tillägger han och pekar utanför kvadraten.

Clive Rudd har problem med ena foten och ska hålla igen. Med det konstatera­t kör Street Mentality igång för fulla muggar och är killarna inte uppochner i luften så snurrar de på golvet. Efter andra repet är det uppenbart hur fysiskt tuffa deras tre minuter är. Alla fyra chippar efter syre och Murat Acar är mör i benen när han går för att fylla på vattenflas­kan.

Rumpa och lår tar mest stryk. Likväl njuter Jesper Eriksson.

– Det här är en svårslagen drog, som tur är så är den laglig.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? UTRYMME. Murat Acar, Jesper Eriksson, Zäta Potechkin och Clive Rudd kollar hur tajt de behöver köra sin tricking för att inte hamna utanför scen.
FOTO: JONNY ANDERSSON UTRYMME. Murat Acar, Jesper Eriksson, Zäta Potechkin och Clive Rudd kollar hur tajt de behöver köra sin tricking för att inte hamna utanför scen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden