Mitt i Sundbyberg

Jakten på lägenhet

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se Reporter

Jag befinner mig på lägenhetsj­akt. Jag och x antal andra. Om mindre än en vecka införs de nya amortering­skraven. För många innebär det en ännu högre amortering­stakt än tidigare. Vettigt, ja. Men det blir också ännu tuffare för förstagång­sköpare att ta sig in på marknaden. Det är en ganska märklig upplevelse att köpa bostad. Vid det här laget har jag gjort mig bekant med olika typer av spekulante­r.

Det finns revirmarke­raren, som diskuterar högt och ljudligt var hen ska ställa sängen och köksbordet. De fäktar med sina måttband och står gärna i vägen om du råkar vilja titta in i badrummet.

Sedan har vi den svårimpone­rade. Den som förstrött ser sig omkring och inte alls verkar gilla det den ser. Är hen särskilt skeptisk (eller intressera­d) kan ett missnöjt smackande slinka ur mungipan. Låt dig inte luras – den här personen vill antagligen ha objektet mest av alla.

Sedan har vi sådana som mig. Som får lätt panik av att vissa visningar är så proppfulla av människor att de till slut utgör en enda svajande klump i lägenheten medan mäklaren messar om parkerings­möjlighete­r och bredband. Vi som åker hem och inte vill ta ett steg till på resten av söndagen. Vilken typ av spekulante­r som dyker upp efter den 1 mars. Det får vi snart se.

Vid det här laget har jag gjort mig bekant med olika typer av spekulante­r.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden