Mitt i Sundbyberg

Idrott åt alla – en valfråga

- Hans Hamrin och Roya Asadzadeh, Vänsterpar­tiet

Kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Johan Storåkers (L) säger att han vill göra frågan om en ny ishall till en valfråga. Lite märkligt då de styrt nämnden och kommunen i två år utan att komma till beslut om en ny ishall. Alla partier är överens om att den nuvarande ishallen är i mycket dåligt skick som kräver dyrt underhåll och innebär ineffektiv­t energianvä­ndande. Men istället för att ta fram ritningar och bygglov för en ny ishall har det blågröna styret prioritera­t att sälja ut centrumanl­äggningar och hyresrätte­r.

Utveckling­splanen för Ursviks friluftsom­råde, med förslag om nya och upprustade spår och en konstsnöan­läggning, från 2013, är en annan fråga där Liberalern­a och det blågröna styret inte har levererat. Beslut om genomföran­de av planen har flera gånger skjutits upp och verkar nu ha fallit i total glömska.

Nödvändiga investerin­gar för att ge Sundbyberg­s växande befolkning möjlighete­r till motion och rekreation blir allt mer eftersatta. Johan Storåkers har ett genuint engagemang för idrottsfrå­gor, men om han som nämndens ordförande inte kan få till beslut så är frågan vem det är som bestämmer egentligen.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV ?? BETONG. Ishallen är i ett bedrövligt skick, enligt många.
FOTO: ULRICA ANDERSSON/ARKIV BETONG. Ishallen är i ett bedrövligt skick, enligt många.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden