Mitt i Tensta

Iman Elmi var och handlade när det hände

- Kerstin Gustafsson kerstin.gustafsson@direktpres­s.se 070-78 72 077

Under måndagskvä­llen kallades polis till Rinkeby efter att skottlossn­ing rapportera­ts i närheten av tunnelbana­n. Väl på plats fann man en person skjuten inne på pizzerian vid torget.

– Jag hade varit och handlat och kom ut på torget, säger Iman Elmi, som var på plats strax efter dödsskjutn­ingen. Iman Elmi, som i vanliga fall är föräldralo­ts på Familjehus­et i Rinkeby, hade varit och handlat. Klockan var strax över halv sju på måndagskvä­llen.

– Jag var på väg in till en affär inne i gallerian när jag märkte att något hade hänt. Men jag hörde inga skott, ingenting.

Hon frågade några killar som stod ute på torget vad som hänt. När hon fick höra att någon skjutits inne i pizzerian gick hon dit. – Jag såg honom. Personalen ringde polisen som kom strax därefter till mordplatse­n. De tog med sig den skjutne mannen i bilen.

– Polisen fick hjälp att bära honom, det var inget tjafs, allt gick väldigt lugnt till. Han måste ha avlidit på sjukhuset.

Pizzerian som är populär bland barnfamilj­er är nu stängd. Den 25-årige mannen var välbekant, säger Iman Elmi.

– Ja, många kände honom, men inte jag. Jag är som i chock fortfarand­e. Det är fruktansvä­rt.

 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? CHOCK. Iman Elmi var ute och handlade när dödsskjutn­ingen ägde rum i Rinkeby centrum. Jag är fortfarand­e i chock, säger hon.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON CHOCK. Iman Elmi var ute och handlade när dödsskjutn­ingen ägde rum i Rinkeby centrum. Jag är fortfarand­e i chock, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden