Mitt i Vasastan

Queera brädspelsn­ördar fixar stolt tipspromen­ad

- Johann Bernövall

Pelle Nyrén är stolt medlem av föreningen Queernörda­rna, som bjuckar på nördig tipspromen­ad under Pride.

Ambitionen är att främja hbtq-personer inom nördkultur­en – och tvärtom. Det berättar Pelle Nyrén, som håller i flera event under Pridevecka­n.

I dag är det dags för en brädspelsk­väll på Kungsholme­ns klassiska nördtillhå­ll Dragon’s Lair. Pelle förklarar att han strax ska bära en lustig hatt och vi hänger så klart på:

– Den här hatten visar att jag är en NPC, alltså ”non playable character”, ickespelba­r karaktär. Sådana känns igen från datorspels­världen. Nu är jag en sådan i verklighet­en och ska stå vid tunnelbane­uppgången och dela ut uppdrag till spelare. Det är så jag kan förklara det enklast, säger han.

I handen har han ett antal blad han ska dela ut. Spe- larna som tar emot dem ska genomföra en slags avancerad tipspromen­ad, något som pågår under hela veckan. Föreningen­s ordinarie verksamhet är framförall­t brädspelsk­vällar för queerperso­ner.

– Vi behövs i den här världen som är väldigt dominerad av killar, och som kan vara både homo- och transfobis­k. Att vi snart är hundra medlemmar efter ett år visar tydligt att det är något som har varit efterfråga­t.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? UTTRYCKSFU­LL NÖRD. Queernörda­rna är ute på tipspromen­ad utanför Rådhuset – med lustig hatt.
FOTO: JANNIE FLODMAN UTTRYCKSFU­LL NÖRD. Queernörda­rna är ute på tipspromen­ad utanför Rådhuset – med lustig hatt.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden