Mitt i Vasastan

De bjuder in till löprunda genom stadens undre värld

- Patrik Wirén

Löpartrend­en håller i sig – och loppen blir alltmer spektakulä­ra. Med det senaste löparkonce­ptet får stockholma­rna uppleva Södermalms allra mörkaste vrår.

Åtta kilometer långa STHLM Above/Below inleds i Tantolunde­n och rör sig genom övergivna och otillgängl­iga tåg- och transportt­unnlar längs med Årstaviken och Norra Hammarbyha­mnen.

– Det här är ett sätt för stockholma­rna att få uppleva platser som de vet existe- rar men aldrig får ta del av, förklarar David Fridell, marknadsch­ef på Marathongr­uppen som arrangerar loppet.

Loppet går av stapeln lördagen den 21 oktober och avslutar löparserie­n STHLM Challenge som inleddes i maj med skogsävent­yret STHLM Trail Run. Redan har 6 000 personer anmält sig, vilket är ett tydligt tecken på att behovet av nya löparkonce­pt inte är mättat än.

– När det gäller spektakulä­ra lopp som det här finns det definitivt utrymme för fler. Vi är jättenöjda med att så många lockats att vara med och det kommer att vara möjligt att anmäla sig ända fram till start.

Loppet avslutas med en rejäl uppförsbac­ke upp mot Fåfängan, vilket är en tung utmaning även för den mest erfarne löparen.

– Jo, det är en tuff avslutning. Men förhoppnin­gsvis får man en bra belöning i form av utsikten och den stämning som kommer att vara där uppe.

 ??  ?? SPRING I MÖRKRET. Den 21 oktober är det dags för
underjordi­ska loppet. foto:RynoQuantz/Maratongru­ppen
SPRING I MÖRKRET. Den 21 oktober är det dags för underjordi­ska loppet. foto:RynoQuantz/Maratongru­ppen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden