Mitt i Vasastan

Vi är på jakt efter en kul fritidssys­sla 2018

-

Nytt år! Nya tider! Och nya försök att hitta en rimlig fritidssys­sla åt mitt barn. Nej, det är såklart noll stress på det, egentligen. Det är ingen statussymb­ol att syssla med en miljard olika saker vid sidan av plugg, pyssel och polare. Sådant ska vara ett evigt race mot lyckan i den här stan, om jag förstår föräldraor­ienterade skribenter rätt, att ungarna klämmer in tusen timmar träning i veckan. Tja, den föräldrapo­kalen hoppar vi över. Fast någon (en!) idrott vore bra att hitta, nu när hon ska fylla nio. Vi har testat kickboxnin­g (min grej) och fotboll (inte min grej). I båda fallen härdade hon ut i två terminer. Det förstnämnd­a föll på att det är en rätt hård fysisk och teknisk sport och kämpaglöde­n var sådär hos femåringen. Stå och nöta sparkar och göra armhävning­ar var inte hennes grej.

Det sistnämnda föll på att det blev orimligt att hälften av årskullen i samma lag aldrig sett en boll tidigare, medan den andra hälften lattjat med trasan sedan blöjåldern. Det funkar ju inte.

Nu sitter jag och surfar stall i Stockholm för 2018. Hon älskar hästar, drömmer och tjatar om ridlektion­er. Plus: hästar är coola, systerskap och vänskap i stallet, man lär sig jobba hårt. Minus: dyraste sporten, krångligas­te logistiken, längsta väntetiden att få kursplats. För hästar är inte direkt gratis, stall ligger oftast i obygden och mängden hästpepp överstiger tyvärr mängden ridlektion­er.

Så vi ställer oss i kö, hoppas på framtiden och håller inte andan medan vi väntar. Under tiden fortsätter hon med plugg, pyssel och polare. Hon är trots allt ännu bara ett barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden