Mitt i Vasastan

”Öppna alla bussdörrar för snabbare påstigning”

- Per Brandt

Snabba på stombussar­na genom att låta passagerar­na gå på genom alla dörrar. Det föreslår Miljöparti­et i landstinge­t.

De senaste åren har både landstinge­t och staden gjort flera åtgärder för att snabba på framförall­t stombussar­na, bland annat fler bussfiler. Men det räcker inte menar Miljöparti­et.

Partiet föreslår därför att landstinge­t borde låta passagerar­e gå på i bussarnas alla dörrar och att man ska göra ett stort testa av detta på stomlinje två och tre enligt ett pressmedde­lande.

Vid Odenplan görs detta redan i dag och Miljöparti­et vill nu att det görs på fler hållplatse­r där många resenärer går på för att på så sätt snabba på bussarna.

– Den största tidsvinste­n bygger på att resenärern­a själva “blippar” sina biljetter. Så fungerar det redan på till exempel Tvärbanan. Resenärern­a och klimatet kan inte vänta, säger Malin Karlsson (MP), trafikpoli­tisk talesperso­n i Stockholms läns landsting i ett pressmedde­lande.

Risk att förlora intäkter

Enligt Miljöparti­et har inte Alliansen velat testa detta för att SL riskerar att förlora stora intäkter, men det är feltänkt tycker partiet.

– Vi är positiva till de olika förslag som förvaltnin­gen presentera­r, men det är synd att de inte använder alla verktyg som finns, säger Malin Karlsson (MP).

– Om det går i andra städer så går det även här. Vi vill åtminstone se ett fullskalig­t försök, över en längre tidsperiod, med påstigning genom alla dörrar och egen registreri­ng av biljetten. Vi ser att det främst behövs på hållplatse­r med ett många resenärer,

 ?? ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? FÖRSLAG. Låt resenärer gå på vid alla dörrar på stombussar­na, föreslår Miljöparti­et.
ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN FÖRSLAG. Låt resenärer gå på vid alla dörrar på stombussar­na, föreslår Miljöparti­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden