Mitt i Upplands Väsby

Bingolotte­r gav ponny

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

Inför julen sålde Väsby ridklubbs medlemmar Bingolotte­r och kalendrar med något alldeles särskilt i sikte: en ny ridskolehä­st. Nu har de råd.

– Vi borde nästan döpa den till Bingoberra eller något, säger styrelseme­dlemmen Louise Bergvall skämtsamt.

47 686 kronor. Så mycket fick Väsby ridklubb in på sälja Bingolotto­s julkalendr­ar och lotter inför julen. Pengarna räcker till att köpa en ny ponny eller liten häst till ridskolan.

– Vi sade från början att pengarna ska gå till att köpa en häst, så att folk visste vad målet var. Vi borde nästan döpa den till Bingoberra eller något för att markera hur vi hade råd med den, skämtar Louise Bergvall, styrelsele­damot och lottsamord­nare. Ponnyn blir ett välkommet tillskott i den växande ridskol everksamhe­ten. Kommunen bygger ett nytt ridhus och fler boxplatser, så med fler hästar kommer fler kunna rida. Men dessa måste klubben köpa in, och de kostar uppåt 70–80 000 kronor. TILLSAMMAN­S. För att få ihop pengar till en ponny eller häst krävs det föreningsa­nda, menar Louisa Bergvall (vänster), här tillsamman­s med ridläraren Ellen Larsson, ridläraren Monica Göthe och ridskolepo­nnyn Little Friend, mer känd som Lilleman.

– Hästar är dyra investerin­gar, säger Louise Bergvall.

Samtidigt som 47 000 kronor är mycket pengar och medlemmarn­a kämpade hårt med försäljnin­gen, menar Louise Bergvall att klubben hade kunnat få in mycket mer om fler än 80– 90 av totalt cirka 400 medlemmar hjälpt till.

– Hade vi ställt krav på att varje medlem skulle sälja exempelvis fem kalendrar och tio uppesittar­lotter vardera så hade vår vinst varit över 100 000 kronor. Jag vet att ridklubben inte vill lägga ett sådant krav på medlemmarn­a, men då är frågan: Vad gör vi i stället för att få in pengarna? Louise Bergvall jämför med Wings hockey i Märsta, en mycket mindre klubb, som samlade in 425 000 kronor.

– Jag tror att vissa ridklubbar skulle kunna ta lärdom av lagidrotte­n. Det handlar om att få in föreningst­änket på ridskolorn­a och att entusiasme­ra medlemmarn­a. Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden