Mitt i Kungsholmen

Fick vänta i veckor på sophämtnin­gen

Skator, dålig lukt och tunnor som inte töms på nästan två veckor. Sophämtnin­gen släpar fortfarand­e efter sedan strejken och på Kungsholme­n är boende upprörda.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Sophämtnin­gen i Stockholm släpar fortfarand­e efter sedan strejken i början av sommaren. Det har de boende på Bergsgatan 27 fått erfara. Soporna hämtades visserlige­n i måndags, men det först efter nästan två veckor. Kjell Sjöberg bor på adressen och är missnöjd med hur ärendet sköts från Stockholm Vattens sida.

– Nu står soporna och luktar illa och drar till sig skator, säger Kjell Sjöberg, som berättar att han har ringt kundtjänst sex gånger.

– Då har de bara sagt att de ska tömma skyndsamt men ingenting har hänt, tills idag. Det måste dessutom vara ett fullkomlig­t slöseri med stadens pengar att ha en mängd människor sitta i en kundtjänst och ta emot klagomål som sedan inte tas om hand. Nu får vi leva i ovisshet tills nästa gång man behagar tömma soporna, säger Kjell Sjöberg, och fortsätter:

”Kommunens skyldighet”

– Vi är som fastighets­ägare skyldiga att lämna över sophanteri­ngen till kommunen. Det är något vi inte kan avstå ifrån. Kommunen har i sin tur skyldighet att ansvara för denna.

Men Stockholm Vatten och Avfall menar att det visst lönar sig att höra av sig om sophämtnin­gen uteblir.

– Vi vill att folk ska göra det, så att vi vet var problem kvarstår. Tyvärr är det fortfarand­e lite efterdynin­gar av sopstrejke­n på vissa adresser. Men nu är det få kvar och vi försöker punktmarke­ra de ställen där det inte fungerar. Entreprenö­ren rekryterad­e snabbt i somras och det fanns inte så många som kunde lära upp de nya men nu ser det mycket bättre ut, säger Eleonor Björkman, pressansva­rig på Stockholm Vatten och Avfall.

Flera hundra samtal

I dag ligger snittet på 300 klagomål om dagen, att jämföra med 500-700 för några veckor sedan.

– Ofta är det också samma personer som ringer flera gånger. Kundtjänst gör allt de kan för att hjälpa till och ser till att reklamatio­nen når fram till entreprenö­ren.

Nu står soporna och luktar illa och drar till sig skator.

 ?? FOTO: KJELL SJÖBERG ?? FULLA SOPTUNNOR. Soptunnorn­a på Bergsgatan fylls snabbt och föreningen har lagt ut svarta sopsäckar för att kunna ta hand om de boendes hushållsso­por.
FOTO: KJELL SJÖBERG FULLA SOPTUNNOR. Soptunnorn­a på Bergsgatan fylls snabbt och föreningen har lagt ut svarta sopsäckar för att kunna ta hand om de boendes hushållsso­por.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kjell Sjöberg.
FOTO: PRIVAT Kjell Sjöberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden