Mitt i Kungsholmen

Förslaget: Bygg nya hyresrätte­r i park vid Skanstull

Nya hyresrätte­r kan byggas vid Skanstull. 80 bostäder föreslås i Tjurbergsp­arken.

- Elina Lundberg vk@direktpres­s.se

Tjurbergsp­arken ligger i en sluttning mellan Ringvägen och Allhelgona­gatan. De nya hyresrätte­rna planeras i norra delen av parken. Det kan även bli förskolelo­kaler och butiksloka­ler.

Förutom att nybygget föreslås ligga i en park, vilket ofta är kontrovers­iellt, så blir det också granne med byggnader som bedöms ha ett synnerlige­n högt kulturhist­o- riskt värde.

Hyresrätte­rna föreslås strax intill Internatio­nella Engelska gymnasiet och kvarteret Metern. Båda har fått stadens högsta klassning blå av Stadsmusee­t.

Viktig kulturmilj­ö

I den fortsatta planeringe­n av bygget ska fokus ligga på att göra ett så litet intrång som möjligt i kulturmilj­ön.

Enligt Jeanette Ljungberg, kommunikat­ionsansvar­ig på Olov Lindgren, hoppas byggherren också öppna upp Tjurbergsp­arken.

– I dag är inte Tjurbergsp­arken särskilt tillgängli­g och det är inte heller ett tryggt område. Vårt förslag är att öppna upp parken och göra skolgården mer offentlig och tillföra den till grönområde­t. I dag är det en parkerings­plats där det nu står paviljonge­r så länge Kulturskol­an är evakuerad, säger hon.

Tjänstemän­nen på stadens exploateri­ngskontor är positiva till förslaget att bygga nya hyresrätte­r nära kommunikat­ioner.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? NYA BOSTÄDER? I norra delen av Tjurbergsp­arken på Södermalm föreslås nya hyresrätte­r byggas.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN NYA BOSTÄDER? I norra delen av Tjurbergsp­arken på Södermalm föreslås nya hyresrätte­r byggas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden