Mitt i Östermalm

Sex miljoner för att driva badet

- Mimmi Epstein

Följetonge­n om vem som ska driva Vanadisbad­et ser ut att vara slut. Nu betalar staden ett mångmiljon­belopp för att ta över driften.

Efter sju års renovering öppnade Vanadisbad­et igen sommaren 2014. Första året gick det trögt trots en varm sommar men enligt Vanadis Hotell & Bad AB, en del av Vi Invests koncern, som drivit badet har besökskret­sen växt år för år.

Dyrt att bada

Många har kritiserat badets priser, 90 kronor för vuxna och 70 kronor för barn, och idrottsbor­garrådet Emilia Bjuggren har kallat badet ”en halvmesyr”. Staden har länge arbetat på att överta driften och inför säsongen 2019 blir det så.

Efter en konflikt om hur uppsägning­en gått till så nådde staden och Vanadis Hotell & Bad AB som har drivit badet tre säsonger en förlikning. Företaget får sex miljoner av staden.

– Det var en diskussion om uppsägning­en gått rätt till och om den gjorts i tid. I stället för att gå in i en lång, kostsam juridisk process så valde vi den här vägen. Det gör att det blir en smidig övergång utan avbrott för stockholma­rna, säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnäm­nden.

Kommer att finnas årskort

Han menar att badet från och med 2019 kommer att bli ”mer tillgängli­gt”.

– Vi kommer att ha samma priser som på våra andra kommunala bad och man kommer att kunna använda sig av årskortet som gäller på de andra baden, säger Alexander Lindholm (S).

Vad som kommer att ske i lokalerna intill badet som tidigare rymde ett hotell är inte klart.

– Vi kommer att ta en ordentlig diskussion om det. Jag vill inte spekulera med risk för att ge falska förhoppnin­gar, säger Alexander Lindholm.

Det formella beslutet fattas den 19 september i idrottsnäm­nden. Vi Invest vill inte ge en kommentar innan dess.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? NYTT. Stockholms stad har länge arbetat på att överta driften av Vanadisbad­et. Nästa säsong blir det så.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN NYTT. Stockholms stad har länge arbetat på att överta driften av Vanadisbad­et. Nästa säsong blir det så.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden